Veronicaboot niet naar Zwolle

Zwolle – De Veronicaboot komt niet naar Zwolle. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle hebben besloten niet verder mee te werken aan het verzoek om aan de Schuttevaerkade of een andere locatie in Zwolle een ligplaats voor het schip de Norderney in te nemen en een discotheek mogelijk te maken. Onvoldoende zeker is dat de vestiging van een discotheek haalbaar is.

Uit het geluidsonderzoek blijkt dat om te kunnen voldoen aan de geluidsnorm op de gevels van woningen en woonschepen het binnenniveau maximaal 94 dB(A) mag zijn voor de locatie aan de Schuttevaerkade. Landelijke kengetallen geven aan dat in een discotheek een geluidsniveau van ten minste 100 dB(A) noodzakelijk is. Op basis van deze cijfers is vestiging van een discotheek niet mogelijk zonder overlast voor de omgeving te veroorzaken. Bij lagere geluidsniveaus is geen sprake meer van een discotheek. Het is onzeker of het schip aan de geluidsnormen kan voldoen die gelden voor een discotheek, ook na eventuele aanvullende maatregelen.

Als gevolg van de discotheek ontstaan extra loopstromen op de Schuttevaerkade. Hierdoor zal  de indirecte hinder in de omgeving toenemen. Door het verzoek nu af te wijzen ontstaat duidelijkheid voor alle partijen.

Eind 2007 is er een informatieavond geweest voor omwonenden waar diverse bezwaren tegen de komst van de Veronicaboot kenbaar zijn gemaakt. Dinsdag 22 april is een brief met een toelichting naar de omwonenden en diverse belangengroepen verzonden. Deze brief wordt woensdag 23 april per post bezorgd.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Jammer, maar goed, als de directe geluidsoverlast van de muziek de grens overschrijdt, heb ik meer vrede met de wijgering dan wanneer het gaat over overlast van bezoekers. Wat ik me wel afvraag; discotheken elders in het centrum kunnen wel, waarom daar dan niet?


  ⚠️ Meld

 2. Die loopstromen vind ik overigens wel flauwekul. Het is het centrum van heel Zwolle, als die bewoners daar hun nestje willen bouwen, prima, maar het centrum blijft van ons allemaal….


  ⚠️ Meld

 3. Typish zwolle
  Beetje jammer weer van zwolle..
  We hebben niet eens een discotheek in de stad en dan een party boot weigeren op overlast? dan moet men niet in het centrum gaan wonen..

  Weer typish iets van zwolle.. 🙁


  ⚠️ Meld

 4. @Robert: Het komt er op neer dat die boot niet voldoende geluidisolerend is. Dat lijkt me een terechte reden om het verzoek af te wijzen.


  ⚠️ Meld

 5. de Schuttevaerkade licht buiten de stadsgrachten… dus niet in het centrum.

  Er staat aan de blijmarkt nog een pandje leeg, het enige pand dat groot genoeg is om een discotheek in te beginnen én waar een horeca-vergunning op zit… Als jullie dan toch zo graag een discotheek willen, maak je daar dan hard voor!


  ⚠️ Meld

 6. Treurig treurig treurig…….. :'( :'( :'(

  Had ik wel weer verwacht!! Als die oudjes in de schuttevaerkade hun gehoorapparaat wat minder gevoelig zetten heeft toch niemand hier last van!!!


  ⚠️ Meld

 7. Jammer, was een origineel idee. Zou de grachtengordel zoveel invloed al hebben? Weer het geluid; hoorde het kakkerige gepiep al van verre aankomen. Maar goed, de kwaliteit van die sloep scheen ook discutabel.


  ⚠️ Meld

 8. Als je de geschiedenis van de boot als discotheek er op na slaat zie je dat dit bootje op meerdere plaatsen op den duur verwijderd is door de geluidsoverlast. Valt gelukkig een keer mee dat het gemeentebestuur er van te voren rekening mee houdt en niet als de problemen er in volle hevigheid zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Ton, Ik vind dat Zwolle veel te veel luistert naar sommige burgers. Elke keer als er geklaagd wordt nemen ze dat handje vol mensen wel serieus, maar vergeten de wens van anderen. Ik begin hoe langer hoe meer te begrijpen waarom het gemeentebestuur nooit goed genoeg luistert volgens sommigen; sommigen willen gewoon altijd veel te graag gehoord worden….


  ⚠️ Meld

 10. Jammer maar begrijpelijk gezien de voorgeschiedenis in andere steden. Nu maar snel Hedon een vergunning geven voor een sluitingstijd van 5 uur!! ipv 3 uur.


  ⚠️ Meld

Reageer