Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vrij zonnig en vrij warm

Zwolle – Dinsdag zijn er wolken waar de zon soms achter schuilgaat en soms doorheen schijnt. Het doorschijnende type zijn sluierwolken die op grote hoogte hangen. De lagere wolken kunnen zonnestralen geheel afschermen, zij het slechts tijdelijk. Ondanks alle wolken is de zon flink wat uren zichtbaar. Daarbij is de wind geen spelbreker, want die houdt zich in: overwegend matig, windkracht 3 uit zuidwest tot west. Voortreffelijk vakantieweer in Zwolle.

Maandag registreerden de weerstations van Weblog Zwolle in Diezerpoort en Stadshagen beide een middagtemperatuur van iets boven de 25 graden. Een zomers niveau. We zijn zo optimistisch om te denken dat we een dergelijke temperatuur op dinsdag weer gaan halen. De roze bril waarmee we het weer op dinsdag bekijken, hebben we opgezet vanwege een gebiedje met hogere luchtdruk dat momenteel over ons heen trekt.

Woensdag maakt dat plaats voor een passerend front, dat voor meer bewolking en ook regen zorgt. Geen grote plensbuien waarschijnlijk, maar vooral in de middag is er kans om nat te worden in Zwolle. De temperatuur doet een stapje terug, ongeveer 24 graden wordt het in de stad. Zeker niet te koud.

Donderdag weinig verandering van temperatuur. Er is kans op een bui, maar tussendoor ook ruim voldoende zon om in vakantiestemming te blijven.

Artikel delen: