Ben winnaar beste provider van Overijssel

Zwolle – Mobiele provider Ben is verkozen tot de beste provider van Overijssel. Inwoners van de provincie beoordeelde tien verschillende providers op allerlei categorieën. Ben eindigde als beste op tenminste drie van deze categorieën. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke abonnementen vergelijker SimOnly.nl.

Provider Simyo komt landelijk als beste uit de bus. Het heeft niet alleen de meeste tevreden gebruikers van Nederland, maar krijgt ook gemiddeld de hoogste score van 8,7 uit de 10. Concurrenten Simpel en Youfone lopen de hoofdprijs net mis, met beiden een gemiddelde score van 8,6. Meer dan 1100 sim only abonnees hebben meegedaan aan het onderzoek.

Simyo scoorde onder andere uitstekend in de hoofdcategorieën internet betrouwbaarheid, bel bereik en het aantal netwerkstoringen. Daarnaast blijkt dat de abonnementsprijs de belangrijkste factor is voor de gemiddelde abonnee. Van alle deelnemers van het onderzoek kiest maar liefst 40% voor een abonnement van tussen de 1-10 euro per maand. Bij 50-plussers is dit zelfs 60%.

Ook opvallend is de overwinning van Youfone met haar klantenservice. In 2018 scoorde de provider onvoldoende. Dit jaar ontving de partij een beoordeling van 8,4. Andere providers, zoals KPN, Telfort, Simyo en Vodafone kwamen met een gemiddelde score van 8,1 op een gezamenlijke tweede plaats. De telefonische klantenservice blijft het meest gebruikt onder de deelnemers (85%), gevolgd door de web (33%) en app (31%) klantenservice.

Meer informatie en resultaten van de Sim Only Awards zijn beschikbaar op simonly.nl/simonly-awards.

Artikel delen: