Struinwaard Berkum geopend

Zwolle – Woensdag 23 april is de struinwaard Berkum feestelijk geopend. De afgelopen jaren is het gebied opnieuw ingericht als struinwaard voor wandelaars en ruiters. Een struinwaard is een natuurlijke inrichting die uitnodigt om op avontuurlijke wijze het natuurgebied te beleven. Er zijn in het gebied ook aanlegplaatsen gecreëerd voor kanoërs en roeiers. Tot voor kort was de zuidelijke uiterwaard van de Vecht hoofdzakelijk in gebruik als weiland.

De gemeente Zwolle heeft met waterschap Groot Salland de zuidelijke uiterwaard van de Vecht bij Berkum opnieuw ingericht als natuurgebied. Door de herinrichting is ook een recreatief aantrekkelijk gebied ontstaan en extra waterberging gemaakt. Naast wandelroutes en ruiterpaden zijn er ook nieuwe aanlegplaatsen voor kano’s en de roei- en zeilvereniging gekomen. Voor de zeeverkenners is een afmeersteiger gerealiseerd. Bijzonder is de nieuwe wandel- en ruiterroute onder de A28 door, langs de Vecht; beide 2 kilometer lang.

Door het gebied op een meer natuurlijke manier in te richten ontstaat er ook meer doorstroming voor het water dan in de huidige situatie. Dit heeft een gunstig effect op de waterafvoer. Het project is mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Waterschap Groot Salland en Landschap Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. mijn vriend bertus s geeft rondleidingen in de struinwaard hij
  heeft zelf alle routes al gelopen. en zegt dat dit zeer de moeite waard is om telopen. als u bertus wilt ontmoeten elke dinsdagavond is hij te vinden in wijkcentrum de weyenbelt.
  ook geeft hij rondleidingen in rotterdam maashaven in cafe de corner is het beginpunt .


  ⚠️ Meld

 2. Bertus S. de “meesterrondleider te voet” van Zwolle en verre omstreken. Doe hem, Syl & de kids natuurlijk, maar de groeten. Oh ja, Eric I. van de Wyenbelt ook. Café van ome Kees is waarschijnlijk ook het eindpunt 😀


  ⚠️ Meld

 3. oja bertus heeft ook nieuwe wandelschoenen gekocht ;D en ik heb gehoord dat hij in het bestuur van de wijkvereniging komt 8)


  ⚠️ Meld

Reageer