De heer en mevrouw Pulleman – Hovestadt 60 jaar getrouwd

De heer en mevrouw Pulleman – Hovestadt 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Pulleman – Hovestadt zijn 60 jaar getrouwd. Wethouder Klaas Sloots bracht het echtpaar op een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Pulleman is geboren op 8 april 1933 in Oude Wetering. Mevrouw Pulleman – Hovestadt is geboren op 22 mei 1938 te Werkendam.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Rotterdam. Ze waren allebei schipperskinderen en ontmoetten elkaar in de weekenden in de Veilige Haven waar de schippersjeugd bij elkaar kwam.

Ze zijn op 5 augustus 1959 getrouwd in Werkendam. Daarna zijn ze gaan varen op een tanker van de Nederlandse Gist en Spiritusfabriek uit Delft. Na 3,5 jaar hebben ze zelf een schip gekocht van de ouders van mevrouw Pulleman – Hovestadt. Jaren later nogmaals een wat groter schip gekocht.

In 1983 heeft het echtpaar een huis in Hattem gekocht en in 1994 zijn ze gestopt met varen en in Hattem gaan wonen. In 2006 hebben ze een appartement aan de Schuttevaerkade gekocht omdat huis en tuin te groot werden en de te tuin voor de heer Pulleman te zwaar werd. Ze wonen met veel plezier aan de Schuttevaerkade, zien elke dag nog water en hebben hier veel vrienden, ook vanuit de schipperswereld, waar ze gezellig een kopje koffie mee drinken.

De gezondheid van het echtpaar is gelukkig nog redelijk goed.

Artikel delen: