Sassenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, stapelwolken en misschien een buitje

Zwolle – Donderdag vormen Hollandse wolkenluchten het weerbeeld boven Zwolle. Schilder in je hoofd een blauwe lucht met flink wat stapelwolken en ergens in de rechter bovenhoek de zon. Of ga gewoon naar buiten en kijk omhoog. Daarbij loop je een klein risico op een buitje, vooral in de ochtend, maar veel zal dit niet voorstellen. Nog spannender wordt het ’s middags of de temperatuur in de stad de zomerse 25 graden haalt of net niet.

Samenvattend: een lekkere augustusdag. Valt er behalve die kans op dat buitje nog wat op af te dingen? Ja, voor sommigen is dit misschien de stevige bries. Die waait ’s middags met windkracht 4 uit zuidwest tot west. Maar voor zeilers, windsurfers, vliegeraars enz. is dit een windje waar je wat mee kúnt. Wind- en watersporters die nog meer willen, kunnen wij de aanstaande zaterdag van harte aanbevelen.

Een actief lagedrukgebied stoomt vanaf de oceaan op de Britse Eilanden af. Het neemt een windveld met zich mee, dat zich komend weekend ook over onze omgeving uitstrekt. Voordat de wind ons bereikt, doen twee fronten met regen dat op vrijdag. In het volgende weerbericht gaan we op basis van de laatste weermodellen kijken hoeveel millimeters in de Zwolse regenmeters terecht kunnen komen.

Zaterdag is het winderigste deel van het weekend. Zondag houdt zich iets rustiger. Er wordt dan meer zon verwacht dan op zaterdag en de kans op neerslag is kleiner. De weekendtemperatuur blijft op een prettig niveau.

Artikel delen: