Motto Bevrijdingsfestival Zwolle is “5 voor 5”

Zwolle – Het centrale motto voor 5 mei is “5 voor 5”;  investeer 5 minuten tijd voor 5 mei. Sta 5 minuten van je tijd af voor de betekenis van 5 mei. In allerlei grote en kleine projecten laten wij op creatieve, inventieve en ludieke manier zien dat het een kleine moeite is om 5 minuten van je tijd te investeren in de achtergronden van 5 mei: vrijheid, tolerantie, democratie.

Zo zijn staan er 5 mobiele kapsalons over het veld verspreid waarbij je tijdens het knippen een goed gesprek kan voeren met de kappers. De opbrengst gaat naar Warchild. Daarnaast hebben 5 docenten/kunstenaars van het Deltion College 5 containers ingericht met doorlopende performances van steeds 5 minuten. De line-up (lees verder) van het festival kent wederom een uitgebalanceerd podiumprogramma met veel toppers uit Nederland.

Artiesten

Onder andere: DI-RECT, Leaf, Krezip, Ilse DeLange, GEM, Alain Clarke, Within Temptation, Malavita, Claw Boys Claw, Wouter Hamel, The Tellers, Arid, Lucky Fonz, Fixkes, Ferry Corsten, Roog, Sidney Samson, Typhoon, Shane Shu.

Esperar, kinderwereldstad

Op het Familieplein is een wijk van Esperar nagebouwd, waar je kan zien hoe de kinderen van Esperar leven en hoe ze wonen. Esperar is de naam van deze stad, maar het is eigenlijk geen echte stad, die je op kunt zoeken in de atlas. Esperar staat voor een grote stad ergens op de wereld, waar kinderen overleven door te werken. Want in heel veel wereldsteden gebeurt dit elke dag. Maar vandaag niet! Vandaag werken Priti, Gouri, Diego, Ibrahim en Apa niet, maar zitten ze op school om te leren. Hoe dat kan? Omdat we jou vragen om het werk even over te nemen, ondertussen kunnen je ouders naar het Koffie en Thee Paviljoen.

Theater Gnaffel

Vanaf Ter Pelkwijkpark vertrekt een bijzondere veerdienst naar het festivalterrein. Tijdens de overtocht vertellen poppenspelers van theater Gnaffel het verhaal van één van de inwoners van Esperar.

Artikel delen:

Reageer