Werkzaamheden Belvédèrelaan

Zwolle – Maandag 28 april 2008 start de gemeente met het asfalteren van de Belvédèrelaan in Stadshagen. Daarnaast wordt de kruising van de Belvédèrelaan met het Twistvlietpad aangepast. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het autoverkeer. Ook komen tijdelijk twee bushaltes (lijn 1) te vervallen.

De Belvédèrelaan wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast wordt met het oog op de verkeersveiligheid de kruising van de Belvédèrelaan met het Twistvlietpad aangepast. De kruising komt hoger te liggen, er wordt een voetgangersoversteekplaats aangelegd en daarnaast wordt de kruising door middel van wegmarkering duidelijker aangegeven.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de Belvédèrelaan gedeeltelijk afgesloten. Het betreft het deel vanaf de parkeerplaatsen van het winkelcentrum tot aan de kruising met de Frankhuizerallee. Het winkelcentrum is tijdens de werkzaamheden voor autoverkeer bereikbaar via de Noodweg / Havezathenallee / Nijenhuislaan / Oude Wetering.

Tijdens de werkzaamheden komen de tijdelijke bushaltes (lijn 1) aan de Belvédèrelaan en nabij het winkelcentrum te vervallen. De dichts bijzijnde haltes bevinden zich aan het Veldbeemgras en de Noodweg. De gemeente plaatst bij de halte aan het Veldbeemgras tijdelijk extra fietsklemmen voor busreizigers die op deze halte opstappen.

Als alles meezit, zijn de werkzaamheden vrijdag 9 mei 2008 afgerond. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Waarom krijgt dat deel van de Belvederelaan een nieuwe asfaltlaag? Dat andere deel lijkt me veel harder nodig (Noodweg – Frankhuizerallee).


    ⚠️ Meld

Reageer