Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en 23 graden

Zwolle – Zondag blaast een matige zuidwestenwind door de stad, terwijl er stapelwolken overheen drijven. Er is minder wind dan op zaterdag, maar toch heeft hij nog kracht 4. Enkele spetters regen kunnen naar beneden komen, maar die kans is klein. In de middag zouden ze kunnen vallen uit stapelwolken die flink groeien door opwarming aan de grond, om zich vervolgens te ontpoppen tot een buitje.

Een dikke bui wordt niet verwacht. Er is veel ruimte voor de zon, die tussen de wolken door present is. En er doorheen schijnt, want sluierbewolking drijft op grote hoogte ook over. Die gaat de blauwe lucht waarschijnlijk bijkleuren richting wit. De middagtemperatuur is niet slecht: 23 graden.

Extra reden om van deze zondag te genieten, is het frissere en tamelijk wisselvallige weer dat voor de deur staat. Komende week wordt elke dag enige regen verwacht. De koele wind waait uit westelijke richtingen. Na maandag gaat de middagtemperatuur omlaag naar een niveau net beneden 20 graden. Dat is onder de maat voor half augustus. Maar iedereen zal wel iemand kennen die dat een prima temperatuurtje vindt.

De verdere vooruitzichten zijn vanuit vakantieperspectief niet florisant: donderdag tot en met volgend weekend hebben waarschijnlijk veel nattigheid in petto. Ook daarna is er nog geen opleving van de zomer te bekennen in de prognoses. Het kwik schommelt in de buurt van 20 graden.

Wie van het bovenstaande in de put is geraakt, kunnen we hopelijk een beetje opbeuren met de verwachting dat de zon Zwolle in de eerste helft van de week nog niet in de steek laat. Weblog Zwolle geeft de terugkeer van zomers weer sowieso niet op. Zodra er opwarming op til is, lees je het hier.

Artikel delen: