Schoenkuipenbrug weer terug in Zwolle

Zwolle – De Schoenkuipenbrug keerde op donderdag terug en werd op de juiste positie gehesen. Deze (brom)fiets- en voetgangersbrug ligt tussen het Groot Wezenland en de Turfmarkt.

De gemeente voerde vanaf 21 januari dit jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan de Schoenkuipenbrug. Voor de werkzaamheden was de brug weggehaald en naar een werkplaats gebracht. De onderhoudswerkzaamheden bestonden onder meer uit het repareren van het ijzerwerk en het vervangen van het houten brugdek. Aan de achterblijvende landhoofden vond onderhoudt plaats. De stalen pijlers van de brug werden vervangen en het draaimechanisme gerenoveerd.

Naar verwachting zal de Schoenkuipenbrug op woensdag 30 april voor het voet- en fietsverkeer geopend zijn. Tot die periode worden op en rond de Schoenkuipenbrug nog diverse werkzaamheden uitgevoerd. Wethouder Janco Cnossen laat uitzoeken of replica’s van de oorspronkelijke vier lantaarns van Wispelweij op de brug kunnen terugkeren. Over de haalbaarheid daarvan is nu nog geen duidelijkheid.

“Foto’s Hans Smit – www.hanssmit-fotografie.nl”

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer