ZV 44-zwemster Daniëlle Meinema pakt brons en zilver op NK Open Water Zwemmen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

ZV 44-zwemster Daniëlle Meinema pakt brons en zilver op NK Open Water Zwemmen

Zwolle – Daniëlle Meinema heeft een bronzen en zilveren medaille weten te bemachtigen op de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen. De kampioenschappen vonden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019 op ’t Waaltje in Heerjansdam.

Meinema verscheen zaterdag aan de start bij de 5000 meter vrije slag. De harde windkracht uitschietend tot zelfs windkracht 7 maakte het parcours door de ontstane golven extra uitdagend. De talentvolle zwemster liet echter zien karakter te hebben. Ondanks de loodzware race won haar vechtlust het van de weersomstandigheden en dat resulteerde in een prachtige derde plaats in het eindklassement en daarmee de bronzen plak.

Zondag 11 augustus stond de 3000 meter schoolslag op het programma. Ondanks de zware eerste dag van het kampioenschap liet Meinema zien ook deze slag te beheersen als geen ander. Na een zinderende eindstrijd zwom zij zich uiteindelijk in een tijd van 53.09,70 naar het zilver.

Naast Meinema namen ook teamgenoten Isabelle Meinema, Michelle van den Berg, Naomi Polinder en Robin van den Berg deel aan het NK. Ook zij wisten ondanks de weersomstandigheden mooie resultaten neer te zetten waarbij Van den Berg op de 1500 meter schoolslag zelfs een keurige vierde plaats in zijn leeftijdscategorie wist te bemachtigen.

Foto's 2
ZV 44-zwemster Daniëlle Meinema pakt brons en zilver op NK Open Water Zwemmen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: