Sand in the City: samen zandkastelen bouwen in de binnenstad van Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sand in the City: samen zandkastelen bouwen in de binnenstad van Zwolle

Zwolle – Tien jaar geleden heeft de provincie Overijssel HMO (Herstructureringsmaatschappij Overijssel) opgericht. De opdracht: 900 hectare aan verouderde bedrijventerreinen herstructureren. Met een ondernemende en vraaggerichte aanpak is voldaan aan deze opdracht. Gaandeweg heeft de provincie de taken van HMO uitgebreid. Met het evenement Sand in the City viert HMO een zomer lang haar jubileum.

Sand in the City is een cadeau van HMO aan de steden van Overijssel. Een enorme zandbak van 10 bij 20 meter in de binnenstad van Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Zwolle, waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en bouwen. Elke week zijn er speciale activiteiten, zoals schminken en zandproefjes doen. Doomijn Kinderopvang organiseert op de woensdagochtenden een activiteit voor kinderen van 2-4 jaar. En ook Koning Koos van het Zandkasteel komt langs!

“Met zand kun je oneindig bouwen. Leuk voor de jongste generatie, maar ook symbolisch voor de projecten van HMO”, aldus Han Wiendels, directeur van HMO. “Of het nu een binnenstad is, een verouderd bedrijventerrein of leegstaande kantoorpanden. Het draait om zand, stenen en bedrijvigheid. Om slopen, saneren en ontwikkelen. Om bouwen aan iets beters.”

Tegelijkertijd zorgt een grote zandbak voor reuring in de binnenstad. En dat sluit aan bij de ambitie van HMO: gebieden vitaal en leefbaar maken. Plaatsen waar je graag wilt zijn, waar iets gebeurt. “Een zandbak past bij HMO. Wij houden van doen. We zijn maatschappelijke ondernemers en streven naar duurzame oplossingen in onze gebiedsontwikkelingen. Daarom is de zandbak ook gemaakt van duurzame materialen en hergebruiken we het zand”, legt Han Wiendels uit.

In september staat Sand in the City in Zwolle, waar het evenement eindigt. Voor meer informatie en het volledige programma: www.sandinthecity.nl

Artikel delen: