Kylian Heederik derde keer op rij Nederlands Kampioen 1500 meter schoolslag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kylian Heederik derde keer op rij Nederlands Kampioen 1500 meter schoolslag

Zwolle – In het weekend van 10 en 11 augustus werd tijdens de Heerjansdam Challenge Kylian Heederik voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen 1500m schoolslag Open Water. De Heerjansdam Challenge bestond uit het Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen en een aparte open water wedstrijd.

Tijdens zware omstandigheden vanwege de wind ging winst op de schoolslag junioren naar de16 jarige Zwollenaar die sinds deze zomer zwemt voor ZPC Hoogeveen. Met ongeveer 30 seconden voorsprong op de nummer twee, Nathan Janssen (MNC Dordrecht) en Wessel Heijnemans van Hieronymus. Direct na de start nam hij de leiding en na het keren om de boei bouwde hij zijn voorsprong verder en verder uit. Een eindtijd van 24 minuten en 57 seconden was voldoende voor zijn derde Nederlandse titel op rij.

Ook in het landelijke open water klassement gaat Heederik aan kop. Met nog twee wedstrijden te gaan, komende zondag de Bosbaan in Amsterdam en 25 augustus Oosterhout is hij bijna niet meer te verslaan.

Tijdens de aparte open water wedstrijd behaalde zijn broer Quinn Heederik de zilveren medaille op de 1000m vrije slag, dit betrof geen NK onderdeel. Tijdens het NK programma op de 2500m vrije slag behaalde Quinn een prima vijfde plaats.

Met nog twee wedstrijden in het open water te gaan, richten de broers zich op het binnenbad. Mede door de successen van de afgelopen jaren hebben zij ervoor gekozen om door te groeien bij ZPC Hoogeveen.

Foto's 2
Kylian Heederik derde keer op rij Nederlands Kampioen 1500 meter schoolslag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: