Van Muudenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Muudenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koel en onbetrouwbaar

Zwolle – Dinsdag is er kans op buien, misschien met onweer. Ze hebben een voorkeur voor de vroege ochtend en de middag, maar op andere momenten van de dag kunnen ze ook overtrekken. Of ze missen Zwolle rakelings, zoals maandag diverse malen werd gedemonstreerd. De matige westenwind, windkracht 3 tot 4, voert koele lucht aan. Die heeft een lange reis over zee gemaakt en is oorspronkelijk van polaire oorsprong.

Dat is te merken. De thermometers in de stad slepen met moeite 18 graden binnen. Dat vinden wij een povere temperatuur voor een augustusdag. De zon doet soms mee, maar heeft het een stuk moeilijker dan op maandag, omdat hij vaker wordt dwarsgezeten door wolkenmassa’s. In de avond en nacht worden de wolken grotendeels opgeruimd. Dit biedt kansen voor meteorenkijkers die het nog niet is gelukt om Perseïden in het vizier te krijgen. Houd er wel rekening mee dat het rond middernacht frisjes is: 12 graden. Maar er is weinig wind.

Woensdag begint met zonnige perioden. De temperatuur tikt in de middag 20 graden aan, iets minder koel dus. Gedurende de dag neemt de kans op regen langzaam toe. In de avond en nacht naar donderdag is de kans op natte straten erg groot.

Donderdag doet er alles aan om Zwolle in herfstsferen te krijgen. Dit gebeurt door middel van veel bewolking en een temperatuur die de 20 graden weer niet haalt. En er wordt regen verwacht, maar de berekende hoeveelheden zijn beperkt.

Artikel delen: