Wennemars tekent Sportboek voor zesde keer

Zwolle – Erben Wennemars tekende donderdagavond in het stadhuis voor de zesde keer het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. In aanwezigheid van sportwethouder Janco Cnossen en burgemeester Henk Jan Meijer zette de schaatser zijn handtekening.

Wennemars opende het schaatsseizoen 2007-2008 met brons op de 500 en 1.000 meter en zilver op de 1.500 meter, gereden tijdens de NK Afstanden in Heerenveen. Daarna volgde een evenaring van het wereldrecord 1.500 meter tijdens Wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Verder won hij in Wereldbekerverband nog een keer goud op de 1.500 meter, dit keer in Kolomna (Rusland). Brons was er op de 1.000 meter in Heerenveen.

Ook was er succes op de Wereldbekerwedstrijden ploegenachtervolging met goud in Heerenveen en zilver in Baselga di Pine (Italië).

Erben sloot het seizoen af met een gouden medaille.

Samen met Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel reed hij naar de eerste plaats op het onderdeel ploegenachtervolging bij de WK Afstanden in het Japanse Nagano.

Zwolle is trots op haar topsporter en voor al deze mooie prestaties tekent Erben Wennemars opnieuw het Gouden Sportboek.

Artikel delen:

Reageer