Wilhelminasingel - Foto: Wouter Steenbergen
Wilhelminasingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Iets warmer, vrij zonnig, later meer wolken

Zwolle – Woensdag profiteren we van een stijging van de luchtdruk. Dit levert in de ochtend veel zon plus wolken van het onschuldige soort op. Na een koude nacht stijgt het kwik met de intentie om voorbij de 20-graden-grens te komen. Dat gaat wel lukken in de stad. Ook niet verkeerd is de zuidwestenwind, die aanvankelijk slechts zwak tot matig is. Daar hebben we geen last van.

Met dit rooskleurige weerbeeld hadden we het weerbericht graag willen besluiten, maar het is nog niet compleet. Er moet aan toegevoegd worden dat genoemde luchtdrukstijging een tijdelijke zaak is. En dat een regenfront nadert vanuit het westen. Dat brengt in de middag meer bewolking, die de zon tracht te verbergen. Uiteindelijk neemt ook de neerslagkans toe. Het front passeert in de avond en nacht, daarbij regen loslatend op de stad. Het meeste valt terwijl Zwolle op één oor ligt.

Donderdag overdag is er veel bewolking. Ook perioden met regen, mede dankzij de passage van een nieuw front. In de middag en avond krijgen de droge perioden de overhand, maar enkele buien zijn dan ook nog onderweg over de regio. De temperatuur laat het afweten en er is meer wind dan op woensdag. Hopelijk kan deze verwachting morgen iets naar boven worden bijgesteld.

We kijken nog even terug op dinsdag. Er waren imposante wolkenformaties te zien, die als woeste gebergtes over de stad schoven. Dit keer ontkwam de stad niet aan buien. Met vereende krachten leverden ze in diverse, deels nachtelijke etappes een serieuze bak regen af. De etmaalhoeveelheid die door het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen werd gemeten, was 17 millimeter en ons weerstation in Diezerpoort kreeg maar liefst 27 millimeter in de regenmeter. Daarvan was 10 millimeter debet aan een felle bui die het centrum rond 7 uur ’s avonds een korte, koude douche gaf. Die bui was helemaal vanuit Almelo te zien.

Artikel delen: