Straf voor dader verkrachting Mastenbroekerbrug

Zwolle – Een man uit Zwolle is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor de verkrachting van een vrouw bij de fietstunnel aan de Mastenbroekerbrug in Zwolle.

Het Openbaar Ministerie zette een grootschalig onderzoek op en loofde via opsporingsprogramma’s een beloning uit. De man werd aangehouden op basis van DNA-sporen. Hij heeft steeds volgehouden dat hij vrijwillig seks met het slachtoffer heeft gehad. De rechtbank geloofde dat niet. Ook moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 5200 euro betalen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Is dat nu al eens verandert voor de nabestaanden? Soms heeft een veroordeelde helemaal niks en kan deze niet betalen. Pas als hij weer werk heeft kan er betaald worden waardoor slachtoffers/nabestaanden dat onderdeel lang niet kunnen afsluiten.
  Ik heb begrepene dat er een minister er mee bezig is om dat te veranderen waardoor volgensmij de overheid het bedrag betaald en de dader een schuld bij de overheid heeft? Weet iemand daar wat meer over?


  Maak melding

 2. Hij heeft steeds volgehouden dat hij vrijwillig seks met het slachtoffer heeft gehad.

  ja voor hem was het waarschijnlijk wel vrijwillig… voor haar een heel ander verhaal!


  Maak melding

 3. Een Zwollenaar is vrijdag in hoger beroep tot 2,5 jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van een fietster.

  Eerder had de rechtbank hem drie jaar gevangenisstraf gegeven. In 2006 trok de man het slachtoffer van haar fiets bij de Mastenbroekerbrug in Zwolle. Hij verkrachtte haar, maar beweerde in de rechtbank dat het om vrijwillige seks ging. De vrouw verklaarde echter dat ze de man nooit eerder had gezien.  Maak melding

 4. Dus binnenkort weer vrij? Neem aan dat het beest tot de zitting vast is gehouden? Of kan het zo zijn dat hij in de tussentijd meer “vrijwillige slachtoffers” heeft gemaakt?


  Maak melding

Reageer