Thomas Bruns op huurbasis naar PEC Zwolle - Foto: PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Thomas Bruns op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Thomas Bruns. De 27-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Vitesse.

Bruns debuteerde in het seizoen 2010/2011 als profvoetballer bij Heracles. Twee jaar geleden maakte de in Wierden geboren speler de overstap van Almelo naar Arnhem. Hier kwam de balvaste middenvelder vorig seizoen nauwelijks in de plannen van de technische staf voor. In de tweede seizoenshelft van vorig seizoen volgde dan ook een verhuurperiode aan FC Groningen, waar hij samen met Iliass Bel Hassani als huurspeler actief was. In Groningen speelde Bruns zestien wedstrijden waarin hij tweemaal scoorde.

Thomas Bruns: ,,Met trainer John Stegeman heb ik sinds mijn vertrek uit Almelo altijd contact gehouden. Dus ook toen hij de overstap maakte naar PEC Zwolle hebben we met elkaar gesproken. Het voelt goed om weer met hem de samenwerking aan te gaan. Ik wil bij PEC Zwolle het plezier weer terug vinden in het voetbal. Dit seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team en een bijdrage leveren aan de weg naar boven die we gaan inslaan.”

Technisch manager Mike Willems reageert: ,,Thomas volgen wij natuurlijk al geruime tijd. Hij heeft in het verleden laten zien een echte teamplayer te zijn. Bij Vitesse kwam hij te weinig aan spelen toe, maar vorig seizoen bij FC Groningen bloeide hij weer op. De Thomas Bruns zoals we hem daar hebben zien spelen, is voor onze club zeker een aanwinst. Daarbij heeft hij al bijna tien jaar ervaring in de Eredivisie en dat kan hij weer overbrengen op de jongere spelers binnen de selectie.”

Artikel delen: