Waterlaboratoria steken elkaar helpende hand toe

Zwolle – Het Waterschap Groot Salland, Wetterskip Frŷslan en waterschap Hunze en Aa’s  hebben hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst.  Met deze ondertekening spreken de waterschappen af voor elkaar laboratoriumonderzoek te verrichten in het geval één van de partners hiertoe tijdelijk niet in staat is. De handtekeningen werden gezet door de dijkgraven Sybe Schaap (Groot Salland), Paul  van Erkelens(Wetterskip Frŷslan ) en Alfred van Hall (Hunze en Aa’s).


De handtekeningen werden gezet door de dijkgraven Paul  van Erkelens (Wetterskip Frŷslan – links), Alfred van Hall (Hunze en Aa’s – midden) en Sybe Schaap (Groot Salland – rechts)…

De laboratoria van de drie waterschappen voeren in geval van nood elkaars werkzaamheden uit. Bij calamiteiten of ongewone omstandigheden kan het werk dan gewoon doorgaan. Ook financieel gezien biedt de samenwerking voordelen. De waterschappen nemen elkaars werk over tegen kostprijs. Hoewel er sprake is van een goede samenwerking tussen alle ILOW-laboratoria (Integraal Overleg Waterschaps Laboratoria) op het gebied van kennisuitwisseling en innovatie, breiden Groot  Salland, Wetterskip Frŷslan en Hunze en Aa’s hun samenwerking nu verder uit. Afspraken over het gezamenlijk inkopen van chemicaliën en technische gassen lagen al vast. De voordelen hiervan zijn al duidelijk zichtbaar.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tjonge jonge.Het lijkt wel of er twee verschillende landen een overeenkomst tekenen.Burocratie ten hoogtij.Weg met die ere baantjes en doe normaal .Zou de gemeenschap een hoop geld besparen.


    Maak melding

Reageer