Promotie voor Samen maken we de Stad

Zwolle – Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties actief werken aan de toekomst van Zwolle. Daar streeft de gemeente Zwolle de komende jaren naar. Met het initiatief Samen maken we de Stad wil de gemeente Zwolle gebruikmaken van de kracht van alle partners in de stad. Dit is onder andere mogelijk via de website wwww.samenmakenwedestad.nl. Deze website biedt een platform voor ideeontwikkeling en samenwerking in Zwolle. Vanaf volgende week gaat de campagne rondom Samen maken we de Stad van start.

De huidige samenleving vraagt om een andere overheid. De rol van de gemeente moet veranderen. Simpel gezegd, het gemeentebestuur bepaalt niet alleen wat er gebeurt in Zwolle. Er leven volop ideeën bij inwoners, instellingen en bedrijven voor de ontwikkeling van de stad Zwolle. Het besef groeit dat die ideeën eerder realiteit worden als er wordt samengewerkt. Met Samen maken we de Stad laat Zwolle zien dat er meer mogelijk is als initiatieven uit de stad een podium krijgen om samenwerkingsverbanden op te zoeken. Tot nu toe is er in Zwolle al veel bereikt met Samen maken we de Stad. De gemeente Zwolle is trots op de resultaten en wil daarom deze manier van werken op gang brengen en houden.

De website

Een van de hulpmiddelen om organisaties en inwoners van de stad samen te brengen, is de site www.samenmakenwedestad.nl. Via deze site kan een actieve bijdrage geleverd worden aan de ontwikkeling van Zwolle. Enerzijds door het actief aanmelden van projecten, anderzijds door te participeren in projecten van anderen. De website is sinds eind vorig jaar online en er zijn momenteel meer dan 20 projecten aangemeld.

Campagne Doe mee, denk mee!

Volgende week gaat de campagne Doe mee, denk mee! van start. Onder andere door een advertentie in Ondernemend Zwolle, de Peperbus, de Wijzer en de gemeentelijke website wordt aandacht gevraagd voor Samen maken we de Stad. Ook rijden er vier stadbussen met een uiting van Samen maken we de Stad rond in Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. inspraaksprookjes
  Wat een gemeentelijk bla-bla-bla verhaal weer. Niet het volk -maar slimme project-ontwikkelaars en het grootkapitaal maken in Zwolle (en overal in ons land) de dienst uit. De kruimels zijn voor het ‘klootjesvolk’. Zij mogen via inspraak-klankbord orgaantjes en wijk-babbelclubjes aangeven waar de wipkippen moeten komen te staan en welke kleur de lantarenpalen in de wijk moeten krijgen.
  En o-o-o wat moeten we daar met z’n allen TROTS op zijn.
  Want SAMEN maken en maakten we de stad hé? Dat deden en doen we écht SAMEN -SAMEN -SAMEN. Jà -SAMEN -SAMEN -SAMEN.
  Zo -genoeg gehersenspoeld?


  Maak melding

 2. waarom nog stemmen voor de gemeenteraad als er zoveel domme, en beinvloedbare figuren zitten. ze verkrachten de binnenstad met foeilelijke plannen als het huis aan de achtergracht, het kraenbolwerk ( veel te veel volume en bovendien te eenvoudige architectuur) ZWOLLE VERDIENT VEEL BETER!!! het maagjesbolwerk is achteraf ook al geen succes. en dan zeggen ze “samen maken we de stad” ik pleit voor een stadsbouwmeester die oog heeft voor historie en stijl en een tegenwicht is voor projectontwikkelaars en gemeente die er alleen maar beter van willen worden. projecten zoals achterhuis en kraenbolwerk kunnen beter in stadshagen gebouwd worden, daar past dat wel of in een andere nieuwbouwwijk.je moet de binnenstad en de grachtengordel koesteren, dat betekend niet perse historisch bouwen maar wel met respect en gevoel voor de omgeving.


  Maak melding

Reageer