Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal reist de selectie af naar Arnhem voor de ontmoeting met Vitesse. Net als in speelronde 1 wordt de wedstrijd op vrijdagavond gespeeld.

De Zwollenaren verloren afgelopen week in Utrecht met 3-1. Dat was gezien de verhoudingen op het veld zeker geen schande. ,,FC Utrecht is op dit moment gewoon een maatje te groot”, sprak trainer/coach John Stegeman na afloop. En zo was het ook. In de eerste helft was het verschil zeker in het eerste en laatste kwartier goed zichtbaar, maar hield PEC Zwolle met kunst- en vliegwerk het doel schoon. Hierdoor kon het team de door Gustavo Hamer gecreëerde voorsprong tot de thee vasthouden.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft stelde Utrecht orde op zaken en boog het de achterstand om in een voorsprong, waarna het nog een derde goal zou maken. Ondanks de overvolle ziekenboeg van de Zwollenaren – tot overmaat van ramp viel doelpuntenmaker Hamer ook nog geblesseerd uit – waren er ook voldoende lichtpuntjes. Wat te denken van debutant Dean Huiberts. De 19-jarige middenvelder die tot die zondagmiddag nog geen officieel duel voor PEC Zwolle O19 had gespeeld, liep al vroeg tegen een gele kaart aan, maar dat deerde hem zichtbaar niet. Naar mate de wedstrijd vorderde groeide Huiberts in zijn rol van balafpakker en liet hij zien voetballend goed mee te kunnen komen. Aan strijd was bij Huiberts en zijn teamgenoten ook geen tekort, maar de Utrechtse selectie waar menig Europees tegenstander moeite mee zou hebben gehad, trokken overtuigend aan het langste eind.

In aanloop naar vrijdag presenteerde PEC Zwolle middenvelder Thomas Bruns. De in Wierden geboren speler werd rondom het duel met FC Utrecht al in het stadion gesignaleerd en zette woensdagochtend zijn handtekening onder een éénjarige huurovereenkomst. Voor PEC Zwolle mag Bruns als persoon dan misschien een onbekende zijn, als voetballer is dat wel anders. Als speler van Heracles Almelo, Vitesse en FC Groningen speelde hij de voorbije zeven seizoenen al tegen de Blauwvingers. In Almelo maakte Bruns kennis met Stegeman, met wie hij altijd contact bleef houden. In 2017 lijfde Vitesse de smaakmaker van Heracles in, maar op het eerste seizoen na, kwam Bruns weinig aan spelen toe. Onder trainer Leonid Slutsky verbeterde zijn perspectief op speeltijd niet, waardoor hij in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen al werd uitgeleend aan FC Groningen. Hier speelde Bruns zestien wedstrijden (2 goals) en maakte hij de wederopstanding van de ‘Trots van het Noorden’ van dichtbij mee, wat uiteindelijk uitmondde in play-offs voor Europees voetbal. In Zwolle hoopt Bruns onder Stegeman weer het plezier terug te vinden in het voetbal en bovenal een aandeel te krijgen in de weg naar boven, die de club wil inslaan. Te beginnen vrijdag, waarbij Bruns tegen zijn werkgever mogelijk al zijn debuut kan gaan maken in het Zwolle-tenue.

Vitesse heeft al vier punten vergaard, waarvan het eerst punt als bonus kon worden ervaren. Thuis hield het de regerend landskampioen Ajax op 2-2. Uit bij Willem II werd vervolgens met 0-2 gewonnen. Net als FC Utrecht staat ook Vitesse er goed op. De ploeg die vorig seizoen ten koste van de Utrechters Europees voetbal misliepen, hebben prima versterkingen gekregen. Riechedly Bazoer en Oussama Tannane zijn twee van die nieuwe gezichten. Bazoer begon echter wel met een valse start. Tegen de Amsterdammers werd de speler die vorig seizoen nog met FC Utrecht in Zwolle te gast was en na de wedstrijd vanwege het duwen van een official rood kreeg, wederom met rood weggestuurd. Hierdoor kon een streep door het duel met Willem II, maar Slutsky had totaal geen moeite met het opvullen van die positie. Jay-Roy Grot kreeg een basisplaats en betaalde dat uit met het openingsdoelpunt, Tim Matavz verzorgde daarna de 0-2. Tannane speelde vorig seizoen net als Bazoer op huurbasis in Utrecht en hoopt in Arnhem zijn niveau uit 2016 te halen, toen de spits onder Stegeman en met Bruns als teamgenoot furore maakte bij Heracles Almelo en een transfer verdiende naar het Franse AS Saint-Étienne.

Wedstrijdinformatie

Vitesse – PEC Zwolle

Vrijdag 16 augustus, 20.00 uur

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Assistent-scheidsrechters: Ruud Bexkens en Sjoerd Nanninga

Official: Ingmar Oostrom

VAR: Christiaan Bax

AVAR: Cristian Dobre

Het wordt de derde keer dat Rob Dieperink een officiële wedstrijd van PEC Zwolle gaat leiden. Bij de vorige twee wedstrijden die Dieperink leidde kenden de Blauwvingers dezelfde tegenstander, te weten Willem II. Vorig seizoen in Tilburg en het seizoen daarvoor in Zwolle tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Dejan Čurović. De voormalig Vitesse-speler die tussen 1994 en 2000 voor de Arnhemmers speelde, overleed zaterdag na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: