De Sassenpoort - Foto: Hans van Eijsden
De Sassenpoort
Foto: Hans van Eijsden

Het weer: ‘s Ochtends nattig en grijs, ‘s middags knapt het op

Zwolle – Zaterdag gaat bewolkt en buiig van start. Zwollenaren die na het openen van de gordijnen niet blij worden van deze aanblik, kunnen wellicht worden opgemonterd met het nieuws dat de meeste neerslag al is gevallen terwijl ze op één oor lagen. In de ochtend volgt slechts een restpartijtje nattigheid. De regenkans neemt geleidelijk af. Meer goed nieuws: na het middaguur stijgt de kans op zonnige momenten, want de bewolking breekt. Daarbij staat een matige zuidwestelijke bries: windkracht 3 tot 4. De verwachte maximumtemperatuur van 22 graden valt niet tegen.

Om elke teleurstelling te voorkomen, voegen we eraan toe dat ‘s middags mogelijk nog een bui richting Zwolle komt. Maar het kan net zo goed zijn dat die uitblijft of een heel andere koers volgt. En dan is het verder droog. Wie zekerheid wil over zijn of haar persoonlijke neerslagkansen, wordt aangeraden de buienkoersen te volgen op buienradar. In de avond kun je daarmee ophouden, omdat dan nauwelijks nog buien verwacht worden.

Zondag volgt het weer een gelijksoortig draaiboek, alleen duurt de regenactiviteit waarschijnlijk langer en er valt meer. Houd rekening met 5 tot 10 liter per vierkante meter. In het weerbericht voor zondag kijken we of er wijzigingen zijn in deze neerslagverwachting.

Eigenlijk zou het pas in een van de volgende weerberichten worden onthuld, maar het lukt ons niet om het voor ons te houden: na dinsdag lijkt zich een weersverbetering af te tekenen! Dit dankzij een groot hogedrukgebied dat vanaf de Azoren op weg is naar Frankrijk. Het hogedrukgebied heeft nog geen naam gekregen, maar zodra die bekend is lees je hem hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: