IJsselbrug - Foto: Wouter Steenbergen
IJsselbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtige ochtend, daarna opklaringen

Zwolle – Zondag komt de stad pas later in de zon te liggen. Hopelijk kan dat de voorgaande uren, die gekenmerkt worden door wolken, een beetje compenseren. Uit de grijze massa die ‘s morgens over de stad trekt valt regen. In de middag wordt de grijzigheid dunner en stopt de regen, afgezien van een laatste mini-buitje wellicht op het einde van de middag. De zon piept tussen de wolken door.

Er waait een zuidwestenwindje, maar dat stelt weinig voor. Daardoor voelt het bij een temperatuur van 20 graden ‘s middags, nadat het droog geworden is, niet al te fris aan. De berekende totale neerslaghoeveelheid zondag is rond 4 liter per vierkante meter. Dat is aanmerkelijk minder dan zaterdag in de regenmeters van Weblog Zwolle is terechtgekomen. Die registreerden een etmaalhoeveelheid van zo’n 12 liter per vierkante meter, veel meer dan voorzien. De meeste regen viel tijdens de passage van een actieve buienlijn rond 5 uur ‘s middags.

Dit zondagse weerbericht is niet veel soeps. Om het te redden, gaan we vlug door naar de nieuwe week. Die vertoont namelijk heuse zomerse aspiraties. De zon komt overtuigend uit de verf, hoewel er ook wolken zijn. De regenkans beperkt zich tot de eerste helft van de week en die kans is ook nog eens klein. Het kwik stijgt tot en met woensdag naar ongeveer 21 graden. Daarna zit de temperatuur flink in de lift. Donderdag komt in Zwolle een zomerse 25 graden binnen bereik en vrijdag gaat daar waarschijnlijk overheen, volgens de huidige prognose.

Artikel delen: