Anthonie Heinsiusstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Anthonie Heinsiusstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wind en wolken

Zwolle – Maandag maken wolken en zon het weer boven Zwolle. Tussen de wolken zitten buitjes, die wat gespetter produceren. Erg nat zal de stad er niet van worden. Vanaf het middaguur is de kans erop het grootst. Om die tijd is er vrij veel wind, die nogal vlagerig door de straten waait ook. Windkracht 4 uit richtingen tussen zuidwest en west. Gelukkig doet de zon vaak mee. De temperatuur ‘s middags van 21 graden is niet verkeerd, maar voor het gevoel is het koeler vanwege de wind.

Dinsdag is er minder wind. Stapelwolken vullen de hemel gedeeltelijk. Er is ook dan kans op een middagbuitje, maar dat zou voorlopig wel eens de laatste kunnen zijn. De invloed van een hogedrukgebied dat voor de Franse westkust ligt, neemt toe in onze omgeving. Dat belooft stabieler zomerweer. Het hogedrukgebied heeft nog geen naam gekregen. We weten reeds dat het een ‘zij’ is, daarom noemen we haar voor het gemak Hogedrukgebied Zonder Naam.

De verwachting is dat Hogedrukgebied Zonder Naam vanuit Frankrijk via ons land richting Scandinavië zal trekken. Hierdoor worden we komende week getrakteerd op rustig en na dinsdag geleidelijk warmer weer. Met veel meer zon.

Woensdag komt een middagtemperatuur van 23 graden in zicht, donderdag en vrijdag zitten we in de stad op een zomerse 25 graden of hoger. De regenkans tot en met zaterdag is vrijwel nihil.

Artikel delen: