125 – jarig SWOL 1894 zoekt oud-leden om dit samen te vieren

125 – jarig SWOL 1894 zoekt oud-leden om dit samen te vieren

Zwolle – Op 20 augustus bestaat SWOL 1894 officieel maar liefst 125 jaar! Voor Zwolle en Nederland is dat behoorlijk uniek, er zijn maar weinig verenigingen die al zo lang actief zijn en ook nog succesvol. Er is dan ook een koninklijke penning toegekend aan de vereniging die aan het bestuur uitgereikt zal worden op 21 september 2019.

SWOL 1894 is een vereniging in Zwolle met diverse disciplines in de zwemsport, maar alle leden hebben een passie voor water. De vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC).  Tegenwoordig bestaat de vereniging uit afdelingen voor Wedstrijdzwemmen (waaronder de Basisgroepen), Waterpolo, Synchroonzwemmen en Masters- en conditiezwemmers. 

Over SWOL 1894
Sinds 1894 biedt SWOL een enthousiaste stabiele groep leden (nu meer dan 600) veel plezier binnen de diverse disciplines in de zwemsport. Binnen SWOL 1894 staat plezier voorop. Met vrienden en vriendinnen in competitie verband wedstrijden spelen/zwemmen of trainen. Van jong tot oud, Ons motto: “Je stopt niet met zwemmen omdat je ouder wordt, je wordt ouder omdat je stopt met zwemmen!” Onze dames en heren selectie van de waterpoloafdeling ontwikkelen zich naar het “topsportklimaat” in Nederland, dames 1 gaat het komende seizoen zelfs in de eredivisie spelen en bij de afdeling synchroonzwemmen en de masters functioneren we al jaren op het hoogste niveau in Nederland en zelfs in Europa.

Ook wij willen verbeteren, maar niet zonder het verloochenen van onze verenigingscultuur die nu dus 125 jaar oud is. Nieuwe jeugdleden zorgen voor een gezonde instroom. De jeugd leiden we zelf op met veelal senioren en selectieleden als trainers. Zo functioneert onze vereniging. SWOL1894 is groot geworden door het klein te houden. Korte lijnen en vooral geen verspilling. Bijna de gehele begroting wordt gedragen door de contributie van de leden, sponsoren zijn in de zwemsport niet vanzelfsprekend, wij staan er financieel als vereniging toch gezond voor en zijn trots op onze club. Uiteraard zijn sponsoren van harte welkom!

Het Lustrumjaar 2019
Het jubileumjaar werd afgetrapt op 7 januari tijdens het snerttoernooi met de onthulling van een jubileumlogo. Ook zijn er in 2019 al diverse landelijke zwemevenementen naar Zwolle gehaald, zoals het Open Nederlands Kampioenschap Masterzwemmen (ONMK), het Nederlands Jeugd Kampioenschap Synchroonzwemmen (NJK). Daarnaast zijn er gedurende het jaar diverse andere zwemevenementen georganiseerd, zoals een sponsor zwemmarathon met minder valide sporters (in samenwerking met VG-sport) en de nationale schoolzwemkampioenschappen. Uiteraard zullen we tijdens de City Swim op 31 augustus in de grachten van Zwolle acte de présence geven, dan organiseert de club ook nog een Beach polo toernooi tussen 9.00 en 13.00 in de Zwolse gracht bij de Hofvlietvilla.

Het jubileumjaar zal feestelijk worden afgesloten op 21 september met een feestdag. Deze dag zijn er activiteiten voor de jeugd, is er een receptie (voor alle (oud)leden, relaties en sponsoren, met aansluitend een buffet en een feestavond. Ook zal een prachtig lustrumboek worden gepresenteerd met de historie van de vereniging en verhalen en foto’s.

SWOL 1894 zoekt oud-leden voor de receptie/reünie.
Bent u als lid, sponsor, bestuurder, vrijwilliger of op een andere manier betrokken (geweest) bij SWOL 1894? Dan nodigen wij u ook van harte uit voor de jubileum receptie op 21 september tussen 16.30 en 18.30 in de feesttent bij ons thuisbad de Vrolijkheid. Ook kan er daarna genoten worden van een buffet of u kunt nog door naar de feestavond. Voor die onderdelen zijn kaarten te koop op eventbrite.

Meld u aan!
Tickets voor 21 september (dus ook om het lustrumboek te bestellen) zijn te verkrijgen via de website van eventbrite. Ook als je niet aanwezig kan zijn, is het mogelijk om daar wel een donatie te doen, zodat de vereniging ook in de toekomst kan groeien en bloeien. Aanmelden voor de onderdelen is wel belangrijk, dat is voor de organisatie wel zo prettig, dan weten we of u komt https://www.eventbrite.nl/e/tickets-125-jaar-swol-1894-64502327197

Mochten er oud leden zijn die alleen naar de receptie komen of vragen hebben kunnen ze een bericht sturen naar de lustrumcommissie via lustrumcommissie125jaar@Swol1894.nl

Artikel delen: