Thorbeckewal - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckewal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonneschijn, ook kans op een buitje

Zwolle – Dinsdag zien we overwegend keurige witte wolken passeren. Vanaf 12 uur groeien ze in formaat en misschien is er eentje die het schopt tot een ware buienwolk. Enkele regendruppels worden dan gedeponeerd op de stad. Veel zal het niet zijn en het kan de dag echt niet bederven, want er is verder ruim voldoende zon. De temperatuur is 21 graden in de middag, inderdaad een fractie lager dan op maandag.

Maar dat wordt gecompenseerd met minder wind: matig uit zuidwest tot west, kracht 3. In de avond verdwijnen de meeste wolken, zodat een heldere hemel overblijft. De wind houdt het ook voor gezien en het koelt vervolgens flink af, in de nacht naar woensdag uiteindelijk naar 10 graden. Woensdagochtend is het dus frisjes.

Woensdag overdag is het weer boven Zwolle een gezamenlijke productie van de firma’s Zon en Wolken. De middagtemperatuur gaat naar 24 graden en er is weinig wind. Dit dankzij invloed van het hogedrukgebied dat nog geen naam had en waarover we in de vorige weersverwachting berichtten. Nieuws: intussen heeft de Duitse weerdienst de naam Corina bekendgemaakt.

Hogedrukgebied Corina geeft een nieuwe zomerimpuls aan het weer. Storingen met regen kunnen onze regio moeilijk bereiken en vanaf woensdag wordt het warmer. Hoewel er ook vaak wolken zijn, is de zon elke dag vele uren van de partij. Dit helpt deze week om je zomergevoel te herwinnen.

Artikel delen: