Rana Berends krijgt mooi schilderweer!

Zwolle – Het mooie schilderweer is aangebroken. Vrijdagmiddag was kunstenares en raadslid Rana Berends druk doende de electriciteitskastjes in de binnentuin van het Aldo van Eyck complex “Onder de Bogen” te beschilderen.

Rana heeft zich bij haar ontwerpen laten inspireren door een drietal bronnen. Als eerste natuurlijk het tuinontwerp zelf. Deze is afgelopen winter door de Zwolse tuinontwerper Harry Pierik aangelegd. Een tweede inspiratiebron is de passie van architect Aldo van Eyck voor de Dogoncultuur uit Afrika. Om een stukje Afrika naar Zwolle te halen zullen Afrikaanse dieren de hoofdrol spelen in de schilderingen. De Afrikaanse dieren zijn niet willekeurig gekozen. De tuin kent een zon-, een half schaduw- en een schaduwkant, de dieren zijn daar geplaatst waar ze zich het beste thuis voelen.

Maar de keuze van de dieren is ook bepaald door de derde inspiratiebron, een gedicht van stadsdichter Lenze L. Bouwers, dat speciaal geschreven is voor deze nieuw ingerichte stadstuin.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Beetje crappywerk(vind ik). Vind het wel mooi dat er iets met de electriciteitshuisjes gebeurt. Daar mag best meer gevolg aan gegeven worden. Idee: Waarom niet de kinderen uit die wijk aan de slag of onderwerpen die in de buurt te zien zijn terug laten komen?


    ⚠️ Meld

Reageer