ExpresCjoC wordt Jong&Out-café

Zwolle – ExpresCjoC, het maandelijkse café voor tienerjongeren van COC Zwolle, sluit zich aan bij Jong&Out. Daarmee wordt ExpresCjoC het zesde Jong&Out-café in Nederland.

In april 2005 ging ExpresCjoC van start. Daarmee voorzag COC Zwolle in de toenemende behoefte van tienerjongeren met homo- of biseksuele gevoelens om elkaar te ontmoeten. Sindsdien is het café van COC Zwolle elke eerste vrijdagmiddag van de maand geopend. De vrijwilligers van de groep organiseren allerlei activiteiten. Jong&Out is vorig jaar gestart als het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Nu zijn er in zes steden in Nederland activiteiten.

ExpresCjoC sluit goed aan bij Jong&Out. Met de samenwerking kunnen ideeën worden uitgewisseld en wordt de communicatie over elkaars activiteiten versterkt. De officiële nieuwe naam van de COC Zwolle-activiteit is: ExpresCjOC, Jong&Out-café van COC Zwolle.

De ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek van het jongerentijdschrift Expreszo dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar niet op is ingericht. “Met ExpresCjoC bieden we jongeren een plek waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten en dat is heel belangrijk”, zegt voorzitter Irene Gerritzen van COC Zwolle. “De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten dus helemaal aan bij wat zíj leuk vinden.”

De volgende ExpresCjoC-middagen zijn op 2 mei en 6 juni. Het café is dan geopend van 15.00 tot 17.30 uur. Toegang is tot en met 19 jaar.

Artikel delen:

Reageer