In zes jaar een hbo-diploma Economie halen

Zwolle – In zes jaar tijd zowel je mbo- als je hbo-diploma behalen. Dit is vanaf mei 2008 mogelijk voor studenten van vier Economieopleidingen van het Deltion College. Dankzij de constructieve samenwerking tussen Deltion en de School of Business & Economics van Windesheim kunnen mbo-studenten starten met het nieuw ontwikkelde pre-bachelorprogramma van Windesheim. Op vrijdag 25 april is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Studenten van de mbo-niveau 4-opleidingen Bank & Verzekeren, Marketing & Communicatie, Internationale Handel & Groothandel en International Business Studies van Deltion kunnen deelnemen aan het pre-bachelorprogramma. De studieduurverkorting bestaat uit twee delen: een vrijstelling op basis van het pre-bachelor certificaat en een vrijstelling op basis van de stage van de mbo-4-opleiding. De studenten krijgen zowel les op Deltion als op Windesheim. Hierdoor kunnen de studenten alvast wennen aan het hbo-studiesysteem.

“We hebben met Windesheim een hele vruchtbare en pragmatische samenwerking”, zegt Jan Lanting, directeur Economie van Deltion. “We hebben het hele traject samen opgezet. Docenten van Deltion en Windesheim hebben de diverse toetsen en examens vergeleken, zodat de routes echt op elkaar aansluiten. In de toekomst kunnen we onze studenten een goede doorstroom bieden, zonder dubbelingen en met een goede aansluiting op het hbo.”

De samenwerking valt goed bij de studenten van Deltion. “Wij hebben de eerste aanmeldingen voor dit programma al binnen. We starten met een kleine selecte groep, zodat we goed kunnen evalueren of het programma goed werkt. Het is echt weggelegd voor de beste studenten,” vertelt Jan Lanting. “En Windesheim is erg flexibel. We starten waarschijnlijk al voor de zomervakantie met de eerste groep.”

Artikel delen:

Reageer