Ter Pelkwijkpark - Foto: Wouter Steenbergen
Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon, in de middag warm

Zwolle – Donderdag begint met een temperatuur van ongeveer 12 graden. Frisjes, maar de zon is er meteen bij. Die gaat voor niet minder dan een verdubbeling van de kwikstand in de middag. Een prima zomerniveau. Kijk je omhoog, dan zie je in tegenstelling tot voorgaande dagen geen stapelwolken meer, op een heel enkele na, rond de middag misschien. Wel zijn er hoog in de lucht wolkensluiers. Dat is om een eentonige blauwe lucht boven de stad te voorkomen. De zon schijnt daar trouwens dwars doorheen.

Hogedrukgebied Corina zorgt voor een herstart van de zomer. Met alles erop en eraan: veel zon, warmte, weinig wind en geen regen. Deze zomerse verwachting blijft staan tot en met zondag. Indien aanwezig, kan het zwembad in je achtertuin weer gevuld worden. Want in het weekend wordt de temperatuur in de stad zelfs tropisch: 30+ graden.

Gunstig hierbij is dat de nachten koel verlopen. Warmteliefhebbers boffen ook na het weekend. Het ziet ernaar uit dat de middagtemperatuur aan de hoge kant blijft. Dankzij een nieuw hogedrukgebied op de oceaan, het zusje van Corina. Haar naam is nog niet bekend, maar het vooruitzicht is dat zij de Zwolse zomerrevival volgende week gaat ondersteunen. Dan is Corina naar het oosten verdwenen. Het zusje houdt de meeste regen op afstand en maakt het warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar.

Artikel delen: