Jarno Westerman tekent eerste profcontract bij PEC Zwolle

Jarno Westerman tekent eerste profcontract bij PEC Zwolle

Zwolle – Jarno Westerman heeft zijn eerste profcontract getekend. De 17-jarige aanvaller kreeg in de voorbereiding de kans zijn kwaliteiten te tonen aan de technische staf en heeft dat naar behoren gedaan. In de eerste competitiewedstrijd mocht Westerman vlak voor tijd al debuteren en nu betaalt zijn harde werken zich dus uit in een contract tot medio 2022.

Westerman is afkomstig uit Dedemsvaart waar hij voetbalde bij SCD’83, maar kwam als E-speler al over naar PEC Zwolle. Vlak voor aanvang van dit seizoen kreeg de jongeling te horen dat hij zich mocht melden in Wijthmen voor de voorbereiding met de eerste selectie. Zijn visitekaartje gaf Westerman direct af in de eerste oefenwedstrijd tegen FC Dalfsen, door een hattrick te scoren.

Jarno Westerman: ,,Ik ben heel blij dat ik nu mijn eerste contract heb getekend, maar besef me ook dat het echte werk nu pas begint. Bij PEC Zwolle heb ik me in de jeugd ontwikkeld tot de speler die ik nu ben. Ik ben vastberaden om verder door te groeien en mij op termijn in de basis te knokken. Dat kan alleen met keihard werken en dat zal ik dan ook blijven doen.”

Technisch manager Mike Willems is blij met Westerman: ,,Jarno heeft twee maanden geleden een kans gekregen en die met beide handen aangepakt. Niet alleen in oefenwedstrijden, maar ook in trainingen heeft hij de technische staf overtuigd van zijn kunnen. Zoals Jarno ook al zei, begint het nu pas echt. Hij heeft al een paar keer minuten mogen maken en als Jarno de lijn doortrekt volgen er nog veel meer optredens in het eerste elftal.”

Artikel delen: