Zwollenaar gepakt voor vier overvallen

Begin deze week heeft de Zwolse politie een 22-jarige Zwollenaar aangehouden op verdenking van vier (gewapende) overvallen. In de vroege ochtend van 1 oktober werd bij een pinautomaat op de Melkmarkt een vrouw overvallen door een man. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld, maar omdat de vrouw niets had kunnen pinnen ging hij er zonder buit vandoor.

Een dag later werd van een vrouw, die stond te wachten bij de kassa in een supermarkt aan de Hogenkampsweg, geld uit de handen gegrist. Op 24 oktober tegen sluitingstijd overviel een man een winkel aan de Dobbe. Een medewerkster werd onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven.

Op 27 oktober overkwam een  medewerkster van een bank aan de Burgemeester Drijbersingel hetzelfde. De man die is aangehouden heeft deze vier zaken inmiddels bekend. De aanhouding komt nadat vorige week al gemeld werd dat een andere 22-jarige Zwollenaar was aangehouden voor overvallen op twee horecagelegenheden in Zwolle. Naar aanleiding van de diverse overvallen in Zwolle werd enkele weken geleden een speciaal team geformeerd dat het onderzoek naar deze zaken oppakte en inmiddels heeft dat dus geleid tot twee aanhoudingen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De man die verdacht wordt van overvallen op vrouwen in de Zwolse wijk Holtenbroek moet voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechtbank besloten.
    Eerder weigerde de man om mee te werken aan een onderzoek door deskundigen. De man heeft bekend en zegt dat hij wist dat hij fout bezig was. Hij overviel afgelopen zomer meerdere vrouwen op de fiets en dwong ze vervolgens geld te pinnen. De overvaller veroorzaakte veel onrust in de Zwolse wijk. Over twee maanden gaat de rechtszaak verder.

    Bron: RTV Oost


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.