Noom in finale internationaal squashtoernooi Zwolle

Zwolle – Squashster Orla Noom staat zondag in de finale van het internationale proftoernooi in Zwolle. De 22-jarige speelster rekende zaterdag in de halve eindstrijd af met landgenote Dagmar Vermeulen: 9-0 9-3 9-5. Voor Noom wordt het de zesde finale van een WISPA-toernooi.

Noom, die vier maanden door blessureleed uit de roulatie was, versloeg in de kwartfinales de als zesde geplaatste Milja Dorenbos met harde cijfers: 9-3 9-1 9-0. Vermeulen rekende in vier games af met de Tsjechische qualifier Olga Ertlova: 6-9 9-3 9-3 9-4. Tegenstandster van Noom in de eindstrijd is de Ierse Aisling Blake, die in drie games (9-7 9-3 9-6) won van de Engelse Vicky Hines.

Blake was een ronde eerder te sterk voor de 17-jarige Van der Heijden (6-9 0-9 1-9). Hynes was in de kwartfinale snel klaar met Karen Kronemeyer, die in de in de tweede game opgaf wegens een hardnekkig griepvirus.

Bron: Telegraaf

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Squashster Orla Noom heeft zondag de finale van het internationale proftoernooi in Zwolle kansloos verloren. De 22-jarige Hoofddorpse verloor van de als tweede geplaatste Aisling Blake uit Ierland. Het werd 9-0 9-6 9-0.

    Noom, die haar zesde finale in een WISPA-toernooi speelde, maakte in Zwolle haar rentree na een periode van blessureleed. De speelster van Meersquash miste nog wat spelritme. Noom had de finale bereikt door zaterdag af te rekenen met haar landgenote Dagmar Vermeulen. Noom was met 9-0 9-3 9-5 de sterkste van de twee.    Maak melding

Reageer