Westenholtefestival: een evenement van, voor en door de wijk - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Westenholtefestival: een evenement van, voor en door de wijk

Zwolle – Op 6 en 7 september vindt een nieuwe editie van het Westenholtefestival plaats in het Stinspark. Geboren vanuit voetbalvereniging WVF, is de insteek inmiddels veel breder geworden. “Van, voor en door de wijk”, vat Robbie van Ankum, één van de organisatoren, samen.

Was de opzet vier jaar geleden nog een festival naast een voetbaltoernooi van WVF, nu staat het festival op zich. ‘We leggen er de verbinding mee met de wijk’, aldus van Ankum. Gezelligheid staat voorop en het festival lijkt welhaast patent te hebben op mooi weer. De reacties voorgaande jaren waren dan ook zeer positief, van zowel bezoekers, sponsoren en van de gemeente Zwolle. “Op de zaterdagavond hadden we afgelopen editie maar liefst 700 mensen in de tent.” eSetup is hoofdsponsor van het festival. Het festival zal net als vorig jaar twee dagen beslaan: vrijdag 6 en zaterdag 7 september.

Vrijdagmiddag vindt de grootste vrijdagmiddagborrel van Zwolle plaats. “Althans dat is de bedoeling”, zegt van Ankum. “Een VrijMiBo als deze heeft Westenholte nog nooit gezien, vorig jaar was ook echt een succes.” Naast het optreden van een DJ zijn speciale bieren, wijn, lekker eten en uiteraard gezelligheid de ingrediënten. Rond vier uur begint de borrel. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Er kan een tafel gereserveerd worden a 50 euro waarbij collega’s en of vriendengroepen gegarandeerd zijn van een mooie plek (maximaal 8 personen) in de tent. De eerste 16 consumpties en een schaal met borrelhapjes zijn op kosten van de organisatie. Voor meer informatie: westenholtefestival@gmail.com.

Aansluitend is er een 90’s party, nadere informatie en programmering rond deze avond volgt nog. Ook de toegang voor de vrijdagavond is gratis. Drive-inn show Power Force verzorgt op beide dagen de muzikale omlijsting van het Westenholtefestival. Zaterdagochtend is er een speciale samenkomst voor senioren uit Westenholte. In de festivaltent op het Stinspark treedt dan vanaf 11.00 uur het jeugdorkest van muziekvereniging Excelsior op.

Zaterdagmiddag staat er weer een kindermiddag op het programma. Daar deden afgelopen editie maar liefst 250 kinderen aan mee. “Westenholtekids, onderdeel van wijkvereniging WVF, organiseert dat deel in samenwerking met YMCA jeugdwerk Zwolle”, vertelt Van Ankum. “Dat gaat van een family fair tot schminken, spelletjes en workshops en kleedjesmarkt.”

Westenholtenaren en andere belangstellenden kunnen vanaf einde middag deelnemen aan een barbecue. Opgave vooraf is een vereiste. Slagerij Van Guilik verzorgt het vlees voor de barbecue. In de avond geeft de band Unite acte de presence. “Zij kunnen echt een feestje bouwen. Unite sluit de zaterdag op een geweldige manier af.” Op zondagavond 8 september wordt er nog een dienst in de tent georganiseerd door diverse kerken uit de wijk. Ook daarbij is iedereen van harte welkom.

Het festival is ooit ontstaan vanuit een toernooi bij voetbalvereniging WVF. Maar inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement van, voor en door de wijk. “Dat is er zo leuk aan”, zegt van Ankum namens zijn medeorganisatoren Jeroen van Ettekoven, Arjan Veldkamp, Niek Karrenbelt, Merijn Kok, Roy Bakker en Arjan van ’t Haar. “De reacties zijn ook zeer positief. De rode draad? ‘Mooi dat we nu ook een echt buurtfeest hebben’. Prachtig om zoveel mensen te zien genieten.”

Wie wil deelnemen aan de barbecue kan dat laten weten middels een Whatsappbericht aan nummer 06-33812729. Vermeld daarin naam en adres. “Je kunt er voor kiezen om alleen aan de barbecue deel te nemen of gaan voor de combinatie barbecue en de feestavond. Dat laatste is natuurlijk het leukste”, zegt van Ankum. Vrijdag en zaterdag overdag is de toegang tot het festival gratis, alleen voor de zaterdagavond wordt een toegangsprijs gevraagd. Het is niet nodig om hiervoor, in tegenstelling tot deelname aan de BBQ, vooraf een kaartje te reserveren. Tot slot zegt hij: “Het beloven geweldige dagen te worden. Dit feest is echt voor iedereen in Westenholte, Stadshagen en Spoolde. Dit mag je niet missen. We heten je van harte welkom.”

Artikel delen: