Burgerhulp gevraagd bij onopgeloste zaken en vermissingen in en om Zwolle - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Burgerhulp gevraagd bij onopgeloste zaken en vermissingen in en om Zwolle

Zwolle – Op www.politie.nl vraagt de politie hulp bij het oplossen van zaken. Maar ook hulp bij vermissingen en er staan flink wat personen op website die op de nationale opsporingslijst staan. In en om Zwolle zijn nog aardig wat zaken waarbij de politie hulp vraagt aan de burgers. Sommige zaken staan al tientallen jaren open.

Onderstaand een opsomming van onopgeloste moorden, vermiste en gezochte personen uit Zwolle en nabije omgeving. Uiteraard kunt u ook de website van de politie raadplegen voor overige onopgeloste zaken en vermissingen uit andere delen van Nederland. De politie geeft wel bij sommige foto’s aan dat dit onaangenaam kan zijn om deze te bekijken. Wie weet kunt u toch net dat ene puzzelstukje leveren om één van de zaken te kunnen oplossen, of kunt u helpen in het traceren van vermiste personen.

Onopgeloste moorden:

Gewelddadige moord op ‘de kolenboer’
Op woensdag 14 december 1995 werd de 75-jarige kolenboer Harry Zunnebeld dood aangetroffen in zijn woning aan het Van Nahuysplein in Zwolle.
De man, die alleen woonde, was met veel geweld om het leven gebracht. Hij was geschopt, geslagen en had verschillende botbreuken en inwendige bloedingen. Harry Zunnebeld is waarschijnlijk al aan het begin van de nacht overleden. Lees verder op www.politie.nl.
Datum delict: 14-12-1995, Plaats delict: Zwolle

Moordaanslag op Robert Voorhorst
Op woensdagochtend 3 september 2014 wordt Robert Voorhorst (48) in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle doodgeschoten.
Om 05.45 uur stapt hij in zijn auto om naar zijn werk in Utrecht te gaan, wanneer hij onder vuur wordt genomen met een automatisch wapen. Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar sterft daar even later aan zijn verwondingen. Lees verder op www.politie.nl.
Datum delict: 03-09-2014, Plaats delict: Zwolle

Coldcase moord Habib (Mike) M’Hedhbi
Het onderzoek naar de dood van Habib M’Hedhbi uit Zwolle uit 2000 is heropend. Er is onder andere nieuwe informatie over de zaak, maar er staat nog altijd een beloning open van 20.000 euro voor de ‘gouden tip’. Lees verder op www.politie.nl.
Datum delict: 16-06-2000, Plaats delict: Lelystad

Gezocht:
Sharif Korz is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan moord. Hiervan moet hij nog 4217 dagen uitzitten. Laatste bekende verblijfplaats: Zwolle, Huidige leeftijd: 38
Nazir Ahmad Chaudhry is op 12 mei 1999 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij is veroordeeld voor zware mishandeling, met de dood tot gevolg, op zijn 3-jarige stiefzoon. Chaudhry was in afwachting van zijn rechtszaak vrijgelaten. Sinds zijn veroordeling is Chaudhry niet meer gezien. Chaudhry heeft een licht getinte huid en is kaal. Laatst bekende verblijfplaats: Zwolle, Huidige leeftijd: 69

Vermissingen:
Pete Luwawu, Huidige leeftijd: 26, vermist uit : Zwolle sinds 2003
Mordechai Afrati, Huidige leeftijd: 73, vermist uit: Meppel sinds 1998
Eefke Wolf, Huidige leeftijd: 61, vermist uit: Hattem sinds 1983
Aleida Maria Anderske Kaspersma, Huidige leeftijd 67, vermist uit: Zwolle sinds 1978
Dirk van den Belt, Huidige leeftijd: 83, vermist uit: Kampen sinds 2018
Habib (Mike) Mhedhbi, Huidige leeftijd: 62, vermist uit: Zwolle sinds 2003

Artikel delen: