PEC Zwolle pakt eerste punt van het seizoen

PEC Zwolle pakt eerste punt van het seizoen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagavond het eerste punt van de competitie behaald. Hoewel de drie punten lonkten, moest de thuisploeg genoegen nemen met een punt. Zeker in de slotfase kon het alle kanten op en kreeg Sparta Rotterdam nog de grootste kansen: 2-2.

Met basisdebutant Jarno Westerman en de teruggekeerde Mustafa Saymak op de bank was de openingsfase bepaald niet saai. Nadat beide ploegen een waarschuwingsschot hadden gelost, was het Sparta dat op voorsprong kwam. Ragner Ache kon de 0-1 binnenkoppen achter Xavier Mous, nadat Bryan Smeets de bal na een afgeslagen hoekschop opnieuw voor de goal kon brengen. Binnen de minuut was de marge echter weer hersteld. Illias Bel Hassani stond op de juiste plek om de bal in het Sparta-doel te werken, nadat Thomas Bruns zijn poging nog gestopt zag worden door Tim Coremans. Een goede actief van Dennis Johnsen, die twee Spartanen uitspeelde, ging hieraan vooraf. Het duel golfde daarna op en weer. Beide ploegen kregen ook wat mogelijkheden, al moest Mous vaker handelend optreden dan college Coremans. De keeper kreeg bovendien nog de hulp van Pelle Clement, die op de doellijn een bijna zeker Sparta-doelpunt voorkwam. Coremans tikte een schot van Bel Hassani vlak voor rust nog knap uit de benedenhoek.

Tot dusverre had PEC Zwolle het in het eerste kwartier na rust lastig met de opponent en moest het ook één of meerdere doelpunten incasseren. Ditmaal sloeg het zelf toe. Na een schitterende bal van Pelle Clement op Lennart Thy, schoot de aanvoerder knap raak: 2-1. Ook daarna had de Duitse spits in Zwolse dienst kansen op meer, maar Coremans stond twee keer een extra treffer in de weg. Met de rentree van Saymak in de laatste twintig minuten hoopte PEC Zwolle de zege over de streep te trekken. Een andere invaller, Sai van Wermeskerken, was heel dichtbij een doelpunt. Uit een hoekschop ging zijn poging maar net naast. Het werd echter nog 2-2. Invaller Lars Veldwijk kon na tachtig minuten voor de 2-2 zorgen.

De wedstrijd was echter nog lang niet gedaan, want ook na negentig minuten ging het duel mede door de drinkpauze vanwege de warmte en enkele wissels nog zes minuten door. Bij PEC Zwolle had toen Marc-Olivier Doué zijn debuut gemaakt. De 19-jarige verdediger verving basisdebutant Sam Kersten. In die blessuretijd kreeg Sparta Rotterdam meer en meer de overhand en leek PEC Zwolle nog bijna met lege handen af te sluiten. Een pegel van Joël Piroe eindigde – gelukkig voor PEC Zwolle – op de kruising, toen de laatste minuut ging lopen. Door het gelijkspel doet PEC Zwolle de laatste stek – op doelsaldo – over aan RKC Waalwijk, de eerstvolgende tegenstander in het MAC3PARK stadion.

Komende vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt aan de Oude Meerdijk in Emmen voor het treffen met de plaatselijke FC.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: