Bookmakers voorzien zware weken voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle begon het seizoen 2019/2020 uiterst slecht in de Eredivisie. Het Zwolse team verloor namelijk in eigen huis met 1-3 van Willem II. PEC kwam op voorsprong door een doelpunt van Lennart Thy, maar door twee doelpunten van Vangelis Pavlidis en een eigen doelpunt van Clint Leemans wist de club uit Tilburg toch te winnen.

De bookmakers vonden dit uiterst verrassend. Zij hadden namelijk verwacht dat PEC Zwolle zou winnen van Willem II, hoewel de odds redelijk verdeeld waren. De gemiddelde odd was namelijk 2.26 voor een winst van Zwolle, 2.98 voor een overwinning van Willem II en 3.51 voor een gelijkspel. Dit betekent dat als je een euro had ingezet op Willem II als de winnende partij, dan had je 2.98 euro teruggekregen van de bookmaker.

Veel Nederlanders bezoeken nog steeds dit soort websites om zo een gokje te wagen. De odds voor een overwinning van PEC in de komende weken zijn zeer hoog, aangezien de bookmakers verwachten dat ze gaan verliezen. De eerstvolgende wedstrijd zal tegen FC Utrecht zijn, wat gespeeld gaat worden in de Galgenwaard. Hierbij is de gemiddelde odd van de bookmakers 6.00 voor een overwinning van de club uit Zwolle en 1.49 voor Utrecht. Een gelijkspel heeft een odd van 4.39.

Een week daarna zal PEC Zwolle weer een uitwedstrijd spelen, ditmaal tegen Vitesse. Ook hierbij is de tegenstander de grote favoriet volgens de bookmakers, al geven ze PEC wel wat meer kans tegen de club uit Arnhem dan tegen Utrecht. Hierbij is de gemiddelde odd namelijk 1.64 voor Vitesse als de winnaar en 4.83 voor een overwinning van PEC Zwolle. Een gelijkspel heeft overigens een odd van 3.99 gekregen tot nu toe van de bookmakers.

Deze odds veranderen natuurlijk constant, aangezien de bookmakers ze constant updaten. Wel is duidelijk dat PEC Zwolle het in de komende weken lastig gaat krijgen in de Eredivisie, als je tenminste de bookmakers mag geloven. Als jij meer vertrouwen hebt in de lokale trots dan zou je geld kunnen inzetten op PEC. Na de nederlaag tegen Willem II zal dit vertrouwen waarschijnlijk wel een tikje hebben opgelopen, want de verwachting was toch wel dat PEC Zwolle zou winnen van het team uit Tilburg. Een slechte start dus voor Zwolle, maar ook een slecht debuut voor coach John Stegeman. Hij zal zijn mannen nu klaar moeten maken om tegen Utrecht en Vitesse kans te maken.

Artikel delen: