Korfballer Raterman verruilt DOS’46 voor Sparta Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Korfballer Raterman verruilt DOS’46 voor Sparta Zwolle

Zwolle – Kaj Raterman speelt vanaf aankomend seizoen voor Sparta Zwolle. De 19-jarige Zwollenaar komt over van de selectie van korfballeagueclub DOS’46 uit Nijeveen, waar hij vanaf 2010 speelde.

Raterman verwacht dat hij zich bij Sparta goed kan ontwikkelen en een vaste waarde kan worden in de Zwolse hoofdmacht. “Ik ben DOS’46 dankbaar voor de mooie jaren die ik in Nijeveen heb beleefd. Ik heb lang getwijfeld, maar denk dat dit een goed moment is voor de overstap,” aldus de talentvolle korfballer, die met korfballen begonnen is bij Oranje-Zwart, ook uit Zwolle.

Hoofdtrainer Henco Pullen is blij met Ratermans komst: “We zijn blij dat Kaj de overstap heeft gemaakt. Hij is erg gedreven en gemotiveerd overgekomen in de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Hij is een welkome aanvulling voor onze groep en we kijken uit naar hoe hij zich gaat ontwikkelen en laten zien.”

Op zaterdag 7 september start Sparta met de veldcompetitie in de overgangsklasse. Om 15.30 uur treden de Zwollenaren aan tegen de Groningse ploeg Nic.

Artikel delen: