WVF moet het in de nacompetitie waarmaken

Ommen De eerste tien minuten buiten beschouwing gelaten leek WVF tegen OZC iets van haar glans teruggewonnen te hebben. Aanvankelijk hadden de blauwwitten zaterdag niets in de melk te brokkelen.

Na een kwartiertje pakten de Westenholtenaren het initiatief. Het was Piet de Jong die dat met een doelpunt bekroonde. Koen Tip zorgde na rust voor de gelijkmaker. WVF behaalde uiteindelijk door toedoen van Richard Bouwmeester en Peter van der Streek de verdiende 1-3 zege. De “platte wagen” is voor Dos ’37. Voor WVF rest opnieuw de nacompetitie.

Hoewel er voor de Ommenaren niets meer op het spel stond ging de ploeg van de naar Berkum vertrekkende coach Michel van Oostrum voortvarend van start. WVF liep achter de feiten aan terwijl OZC de druk hoog opvoerde. Na ruim tien minuten kregen de Westenholtenaren meer grip op de wedstrijd.

Met gevaarlijke afstandsschoten stichtten zij het eerste gevaar voor de Ommer goalie. Na een half uurtje pikte Piet de Jong op  het middenveld de bal op. Hij solleerde over rechts, langs alles en iedereen en wist met een diagonale schuiver de 0-1 aan te tekenen. Dat inspireerde de blauwwitten nog meer. Jan Ewoud vertaalde dat in een te harde charge en ontving geel van de te eenzijdig fluitende leidsman. 

De tweede helft leek eenzelfde start te krijgen als de eerste.
De stofwolken van de eerste schermutselingen voor het Zwolse doel waren amper opgetrokken of Koen Tip had de stand in evenwicht gebracht.
De aluminium staander voorkwam een achterstand voor WVF.  De mannen van de naar de Zwolse Boys vertrekkende coach John Beijen herpakten zich. Na een kwartiertje kwam WVF opnieuw op voorsprong. Een messcherpe voorzet  werd door de uit het niets opgedoken Richard Bouwmeester hard in het net gerost. (1-2).

Zowel OZC als WVF werden opnieuw door de arbiter van geel voorzien. WVF voerde de druk verder op, terwijl OZC door wissels het evenwicht probeerde te herstellen. Ook WVF testte de doelpaal op haar kwaliteit. Pas in de 35e minuut wist Peter van de Streek, op aangeven van Piet de Jong, het doel van vlakbij te vinden. Hij bracht de verdiende eindstand (1-3) op het scorebord.

De goed spelende verdediger Martijn Riphagen vond dat de poppetjes op de goede plek waren neergezet. “We hadden wat goed te maken. Het gaat nu pas beginnen. De pijp is nog lang niet leeg”. Richard Bouwmeester vond het eerste kwartier van de wedstrijd niks. ” Met het oog op de nacompetitie, moeten we op basis van deze wedstrijd zeker verder kunnen komen.”

Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ha ha Jozef, dat commentaar van je is net zo betrouwbaar als degene die post. Denk dat WVF de meeste mensen trekt in de amateurvoetballerij. Jij post onder minstens 2 namen terwijl jezelf heel anders heet. Moeten we dan nog serieus gaan nemen?


    Maak melding

Reageer