Grote Markt - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Markt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tropisch, kans op nachtelijk onweer

Zwolle – Woensdag is een dag met zon en wolken. En het is wederom tropisch warm. De buitengewoon hoge temperatuur van 35 graden die de weerstations van Weblog Zwolle dinsdagmiddag registreerden, wordt woensdag niet meer gehaald, maar 30+ zit er wel in. De wind is matig uit zuid tot zuidwest. In de middag komt er meer bewolking en ook de omvang van de wolkencomplexen neemt toe. Een forse stapelwolk kan opzwellen tot een bui met onweer.

Het échte werk staat in de avond en vooral in de nacht naar donderdag op het programma. Dan nadert vanuit het westen een koufront, dat op uitgebreide schaal onweersbuien voortbrengt. De hele nacht is er kans op donderbuien die boordevol energie en regen zitten. Loeders dus, die behalve een bak water mogelijk ook hagel storten op de stad. Lichte slapers maken kans om in hun nachtrust gestoord te worden door het onweersrumoer.

Donderdagochtend kan nog een laatste donderbui overtrekken richting het oosten. Het klaart vervolgens op en de zon komt tevoorschijn. Bloedhitte zoals in de afgelopen dagen behoort dan tot het verleden. Maar het zou ons niet verbazen dat 25 graden in de middag gewoon op de thermometers verschijnt. Dit zou betekenen dat de stadshittegolf in Zwolle donderdag zijn zevende dag ingaat.

Vrijdag blijft de temperatuur op een zomers niveau. Dat wil zeggen in de buurt van 25 graden. En zaterdag misschien toch weer een dertiger. Er is een afwisseling van zon en bewolkte perioden. Regen wordt niet verwacht. Vanaf zondag gaat de temperatuur waarschijnlijk verder inleveren. In de huidige weerkaarten voor volgende week staat een middagtemperatuur van maximaal 20 graden.

Artikel delen: