SV Zwolle verliest de strijd om het kampioenschap

Wijhe – Het lijkt wel een Zwolse trend te worden. FC Zwolle, Be Quick’28 en WVF hebben gezelschap gekregen van SV Zwolle in het rijtje van de “net niet”-ploegen. SV Zwolle bleef zondagmiddag in Wijhe niet achter bij deze teams. In de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse B had het team van Patrick Wijsman nog één kans om rechtstreeks de 2e klasse binnen te laveren. Oké, er zijn nog nacompetities, maar hoe prettig is het niet om deze te ontlopen en “gewoon” kampioen te worden.

De meer dan 2300 toeschouwers op het sportpark van Wijhe’92 zagen geen mooie, maar af en toe wel een spannende strijd. Zonder de basisspits en topscorer van de geel-witten, Iwan van de Vegt, moest SV Zwolle deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. Dat was geen gemakkelijke opgave.


… het gras had, zo te zien, dit seizoen al meer te verduren gehad …


… de 1-1 voor SV Zwolle werd stevig toegejuicht, toen was er nog hoop …


…de rood-witte muur werd weer eens opgetrokken …

Wijhe’92, met de Zwollenaar Hans Tuin als trainer, en SV Zwolle, hebben deze competitie constant de strijd beheerst in de 3e klasse B. 
SV Zwolle heeft zijn kansen gehad om uit te lopen en het kampioenschap veilig te stellen, maar hier faalden de Zwollenaren. Met 1 punt voorsprong begon Wijhe’92 aan deze wedstrijd, welke het rood-witte legioen het kampioenschap bracht.


SV Zwolle begon sterk, maar geleidelijk kreeg Wijhe’92 meer vat op zijn tegenstander en het spel. Dit resulteerde in de 39e minuut in een 1–0 voorsprong door André van der Zee.
Na de pauze waren het weer de Zwollenaren die het beste van het spel hadden, maar echte kansen werden er weinig gecreëerd. Door een strafschop, waar discussie over mogelijk was, kreeg de Zwolse ploeg loon naar werken, 1-1. Men kon er niet lang van genieten, want niet gauw daarna bracht Douwe Booij de 2-1 op het scorebord. De ploegen wisten elkaar redelijk in evenwicht te houden, want in een tijdsbestek van rond de 10 minuten, werd de stand weer gelijk getrokken en was het Roy Beernink die zijn tweede strafschop mocht nemen. Dat was aan hem wel toevertrouwd. 2-2.

Hierna werd het af en toe nog wel wat paniekerig voor het doel van de Wijhese doelman, want SV Zwolle voerde de druk op, mede gesteund door de vele Zwollenaren die deze wedstrijd voor geen goud wilden missen. Het mocht echter niet baten.

Het was Ruud Pol van Wijhe’92 die zijn leven lang prettig terug kan kijken op de winnende 3-2 die hij scoorde, waardoor de Wijhenaren zeker waren van de victorie.
Terwijl de Zwollenaren hun wonden likten, klonk het lijflied der kampioenen, “We are the champions …” luid door het Wijhese stadion.

 

Artikel delen:

Reageer