De heer en mevrouw Elsinga – Termaaten 60 jaar getrouwd - Foto: Hans Platje
Foto: Hans Platje

De heer en mevrouw Elsinga – Termaaten 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Elsinga – Termaaten zijn 60 jaar getrouwd. Wethouder William Dogger bracht het echtpaar op een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Folkert Elsinga is geboren op 22 oktober 1935 in Oldeberkoop. Mevrouw Gerrigje Termaaten is geboren op 19 maart 1938 in Woudenberg.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet tijdens het uitgaan. Met een vriend en een vriendin die Folkert meenamen. Hij was als militair gelegerd in Maarn en na die ene avond is hij gebleven. In april 1957 is hij bij NS begonnen in Amsterdam. Een jaar later is Folkert naar Zwolle overgeplaatst. Hij heeft vele jaren in de werkplaats van NS gewerkt en vervolgens als leerling machinist begonnen. Gerrie was als coupeuse in die jaren als huisnaaister actief.

Op 28 augustus 1959 zijn ze in Woudenberg getrouwd. Folkert heeft in een kosthuis gewoond en Gerrie ruim een jaar in Oldeberkoop. In december 1960 hebben ze een huis in Holtenbroek gekregen. Tussendoor nog eens verhuisd en sinds november 1980 wonen ze in het huis aan de Mulertkamp, want een tuin was ons ideaal. In die tijd is Gerrie bij de thuiszorg gaan werken.

Het echtpaar mag graag fietsen, ook de 3-daagse van Pit Pro Rege fietsen ze. Folkert vist graag en klaverjassen bij de BGV doet hij graag. Ook gaan ze naar de bejaarden soos. Cryptogrammen en doorloop puzzels zijn onze favorieten.

Foto's 2
De heer en mevrouw Elsinga – Termaaten 60 jaar getrouwd - Foto: Hans Platje
Foto: Hans Platje
Artikel delen: