Grote Kerkplein - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Kerkplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lekker zomerweer, wel kans op een bui

Zwolle – Donderdag verlenen we het predicaat zomers, vanwege de verwachte middagtemperatuur van 25 graden. Oké, in de ochtend en misschien ook in de middag komt nog een bui deze kant op, maar die kan net zo goed aan Zwolle voorbijgaan. De verhouding zon / wolken valt gedurende de dag geleidelijk in het voordeel van eerstgenoemde uit. Er staat een matige zuidwestenwind, in de middag even vlagerig kracht 4 aantikkend en draaiend naar west tot noordwest.

De tropische hitte is verdrongen. Dit betekent echter niet meteen de opheffing van de zomer. In de middag profiteren we van de komst van wat hoge druk, die bewolking onderdrukt. Bovendien is de middagtemperatuur hoger dan gemiddeld voor eind augustus. Daarbij de bonus van een koeler nachtminimum: rond 14 graden. Kans om achterstallige slaap in te halen!

Voor vrijdag geldt bijna hetzelfde zomerse verhaal. De zon krijgt flink de ruimte bij een middagtemperatuur rond 25 graden, gevolgd door een nog frissere nacht dan de vorige.

Zaterdag verrast met een tropentoegift, want het kwik stoomt naar verwachting nog een keer enthousiast op richting 30 graden. Dit gebeurt onder invloed van hoge druk en een wind die tijdelijk draait naar zuidelijke richtingen. Die wind lijkt vrij sterk te worden. Zon en wolken bepalen het weerbeeld. Regen doet dat niet, aangezien het droog blijft.

Zondag vormt de echte overgang naar normalere temperaturen voor de tijd van het jaar. Bij een westelijke wind wordt het zo’n 21 graden. Er is minder zon en vooral in de ochtend loopt Zwolle kans op een beetje regen.

Artikel delen: