Jubilerend Zwols Muziektheater repeteert voor swingende feelgood musical The Wiz

Foto: Geertjan Kuper

Zwolle – Het Zwols Muziektheater bestaat dit jaar 85 jaar. In oktober zal dit heuglijke feit behaald gaan worden. De groep is woensdagavond gestart met het repeteren voor een nieuwe voorstelling. Er is gekozen voor The Wiz. Het gezelschap bestaat uit 48 enthousiaste leden, en is al meerdere keren genomineerd voor de AMA’s(Amateur Musical Award).

De swingende feelgood musical The Wiz (naar ‘The Wonderful Wizard of Oz van L. Frank Baum, het verhaal is van William Brown en de muziek en de liedteksten van Charlie Smalls) is een eigentijds verhaal gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie. De Nederlandse versie (vertaling is van Martine Bijl) is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. The Wiz beleeft in Utrecht haar Europese première. De wereldhits ”Ease On Down The Road” en ”A Brand New Day” maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical.

Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkeman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

De musical zal in Odeon te zien zijn op 17, 18 en 19 april 2020.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)