Zwolle loopt massaal uit voor het Bruisconcert 2019 - Foto: Geertjan Kuper
Foto: Geertjan Kuper

Zwolle loopt massaal uit voor het Bruisconcert 2019

Zwolle – Traditiegetrouw vindt op de tweede dag van de HBO Bruisweek, de Zwolse introductieweek voor eerstejaars HBO studenten, het Bruisoncert plaats op het Grote Kerkplein.

Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van het introductieprogramma, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit jaar wist Buro Ruis in samenwerking met Hedon wederom een divers line-up te stellen met gevestigde namen. Zo opende Suzan & Freek het Bruisconcert op een bomvol plein, gevolgd door de uit Deventer afkomstige rapper Snelle en werd het Bruisconcert in stijl afgesloten met de mash-up coverband DareDevills.

Het Bruisconcert is onderdeel van De HBO Bruisweek, dé introductieweek voor studerend Zwolle. Het driedaagse programma vond dit jaar plaats van maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus. Eerstejaarsstudenten gingen drie dagen met lang met hun klas op pad. Hierbij lieten de mentoren (ouderejaars van de opleiding) de studenten alvast kennismaken met het studentenleven en wat Zwolle, hun school en Buro Ruis te bieden hebben. Alle eerstejaars (circa 3000) sliepen tijdens de Bruisweken samen in tentjes op de Bruiscamping in de Marslanden.

Foto's 2
Zwolle loopt massaal uit voor het Bruisconcert 2019 - Foto: Geertjan Kuper
Foto: Geertjan Kuper
Artikel delen: