VV Berkum
VV Berkum

Berkum start met derby tegen Genemuiden

Zwolle – Berkum neemt het zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 in de Hoofdklasse B op tegen streekgenoot SC Genemuiden. De Zwollenaren krijgen dus direct een behoorlijk ambitieuze tegenstander op bezoek.

“Het is een mooi affiche als je zo mag beginnen, dan weet je direct waar je staat,” beseft Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “Genemuiden moet bovenin mee kunnen draaien en de derby’s tussen ons hebben altijd mooie wedstrijden opgeleverd. Het wordt dus weer een leuke pot voetbal, we kijken er naar uit!”

Genemuiden eindigde vorig seizoen als 11e in de Hoofdklasse B en dat was voor velen toch teleurstellend, want de ploeg uit de ‘tapijtstad’ was eerder gewend om in de bovenste regionen mee te doen om de prijzen. Daarna werd met René van der Weij een nieuwe trainer gehaald, die goed werk had laten zien bij Buitenpost. De oefenmeester kondigde aan in de komende jaargang ‘op alle fronten’ mee te willen doen. “Meedoen om de periodetitels en bovenin meedraaien. En de beker vind ik heel belangrijk,” liet hij weten tijdens een presentatie van zijn nieuwe club.

Die ambities zal hij wél waar moeten maken met een behoorlijk ‘opgeschudde’ hoofdmacht. Liefst negen spelers vertrokken of stopten deze zomer bij Genemuiden en daar stond de komst van een aantal externe aanwinsten tegenover. Met die nieuwe selectie werd in de oefencampagne verloren van ONS Sneek (4-1) en HSC ’21 (0-1), maar de daarop oefenduels werden gewonnen. In de laatste wedstrijd in de voorbereiding werd deze week Noordscheschut met 2-0 verslagen.

Ook Berkum, vorig seizoen zevende in de eindstand van de Hoofdklasse B, start de nieuwe jaargang met een andere trainer. Zó nieuw is de coach echter ook weer niet, want Arno Hoekstra had de Zwollenaren in de twee jaar vóór het seizoen 2018-2019 ook al onder zijn hoede. Voor veel spelers is hij dus zeker geen onbekende, en omgekeerd geldt dat natuurlijk ook voor de ‘herintredende’ trainer. Ook bij Berkum waren er na het afgelopen seizoen natuurlijk weer veranderingen in de selectie, maar het aantal mutaties bleef hier per saldo toch wat beperkter dan bij Genemuiden.

Net als Genemuiden liet ook bij Berkum in de oefencampagne wisselende resultaten zien. De Zwollenaren verloren nipt van de derdedivisionisten Harkemase Boys (0-1) en VVOG (2-1), terwijl de formatie van trainer Hoekstra ook tegen het beloftenteam van PEC Zwolle met 2-3 nét tekort schoot. Daar stond een 1-2 uitwinst bij eersteklasser DZC ’68 tegenover en vorige week was Berkum op eigen terrein veel te sterk voor eersteklasser Hierden: 5-1.

Zaterdag wacht de eerste échte test en dat er dan direct een streekderby, waarin traditioneel voor elke meter wordt gestreden, op het programma staat is een bonus voor de bezoekers. De wedstrijd Berkum-SC Genemuiden staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: