Markante dijkwoningen vormen entree Westenholte

Zwolle – De stedenbouwkundige visie voor het noordoosten van Westenholte, de Noordschil Westenholte, is gericht op nieuwe ontwikkelingen binnen dit gebied die bijdragen aan de verbetering en versterking van de wijk Westenholte. De visie kent een aantal markante punten die vragen om een bijzondere bouwkundige invulling. Hiertoe behoort de entree van het gebied (aan de voet van de fietsbrug). In de toekomst wordt deze plek gemarkeerd door vier bijzondere dijkwoningen.

De dijkwoningen bestaan uit drie woonlagen en een bijzondere kap. Ze sluiten goed aan op het dorpse karakter van de wijk. De dijkwoningen zijn daarmee het alternatief op het appartementencomplex dat in de oorspronkelijke bouwplannen op deze plek beoogd was. Het nieuwe voorstel is besproken met het bestuur van wijkvereniging WVF. Het bestuur is erg tevreden over de aanpassingen in de ‘Kop van Westenholte’.

In hetzelfde gebied, net achter de vier dijkwoningen, worden zestien andere woningen gerealiseerd: twaalf vrije sector kavels en twee twee-onder-een-kap-woningen. De gemeente start met de voorbereidingen van de realisatie van dit project. De bouw van de woningen staat gepland voor 2009. Tijdens het eerstvolgende wijkplatform in Westenholte op 25 juni 2008 wordt de voortgang van de Noordschil Westenholte, waaronder de dijkwoningen, besproken.

Noordschil Westenholte

De ontwikkeling van Stadshagen biedt kansrijke aanknopingspunten om Westenholte te versterken. Vanuit die gedachte is de stedenbouwkundige visie voor het noordoosten van Westenholte ontwikkeld: de Noordschil Westenholte.De Noordschil Westenholte is het gebied vanaf de aansluiting met de Zalkerdijk tot aan het kruispunt Klipperweg / Voorsterweg. Hierbij wordt met behoud van eigen identiteit ook relatie gelegd met Stadshagen. De plannen voorzien in ongeveer 200 nieuwe woningen, waarvan een deel seniorenwoningen, zorgvoorzieningen zoals een apotheek en een praktijk voor huisartsen en fysiotherapie. Daarnaast is ruimte voor kleinschalige bedrijfjes en mogelijk een nieuw onderkomen van wijkcentrum Het Anker. Dit alles wordt geprogrammeerd langs een nieuw in te richten Voorsterweg waar veiligheid en verblijfskwaliteit centraal staan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dee smoel van Westenholte
    Leuk en aardig. Maar

    De dijkwoningen zijn daarmee het alternatief op het appartementencomplex dat in de oorspronkelijke bouwplannen op deze plek beoogd was.

    komt er dan geen appartementencomplex? Is dat hetzelfde complex als wat bestemd was voor ouderen?


    Maak melding

Reageer