Aanhoudingen na vechtpartij aan Hortensiastraat

Zwolle – Op zondagavond kreeg de politie een melding dat op het terras bij een horecagelegenheid aan de Hortensiastraat gevochten werd door een groep van enkele tientallen personen. Een 29-jarige en een 36-jarige man uit Zwolle zouden hebben geslagen en aan hen werd aangegeven dat zij waren aangehouden. Hierop probeerden zij er vandoor te gaan maar werden zij door de politie tegen gehouden.

De 29-jarige man nam hierop een dreigende houding aan. De 36-jarige man begon daarop weg te rennen. Toen de man door de politieagent werd tegen gehouden kwam de 29-jarige Zwollenaar met gebalde vuisten op de agent af en zei dat hij de 36-jarige man met rust moest laten. Aan de 29-jarige man werd opnieuw aangegeven dat hij was aangehouden en dat hij moest blijven staan, omdat hij anders gepepperd zou worden. De man bleef echter doorlopen en wilde de agent te lijf gaan. Hierop werd hij gepepperd.

Een burger kwam de agent te hulp en hield de 29-jarige man onder controle. De 36-jarige man was weggerend de Geraniumstraat in. De achtervolging werd ingezet en toen de agent vlak achter hem was, keerde hij zich om en kwam met gebalde vuisten op de politieman af. De man werd gewaarschuwd dat hij moest stoppen, omdat hij anders gepepperd zou worden. Hij bleef echter doorlopen waarop ook hij gepepperd en aangehouden werd. Beide verdachten bleken beiden drie mensen geslagen te hebben.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer