Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Ultiem zomerweer

Zwolle – Vrijdag wordt het ultiem zomerweer. De dag begint met hier en daar wat mist, wat snel weer zal verdwijnen. De zon zal in de ochtend al hard haar best doen om warmte af te geven, en zal zorgen voor een aangename temperatuur. Er ontstaat sluierbewolking wat niet dik genoeg is om deze fanatiekeling tegen te houden.

In de middag zal de thermometer de 25 graden aan gaan tikken. De middag leent zich er uitstekend voor om te gaan genieten van waterpret. Menig Zwollenaar zal nog een zwembadje op hebben staan, daar kan dankbaar gebruik van gemaakt worden. Heeft u geen zwembadje in de tuin of op het balkon? Niet getreurd, gelukkig beschikt Zwolle over uitstekend zwemwater. In de avond kunnen we pas écht gaan genieten. Het klaart op, hierdoor is de sterrenhemel goed zichtbaar. Doordat alle bewolking weg is, koelt het af naar een graad of 12. Dit betekent dat we collectief slaap in kunnen halen.

Voor zaterdag staan er tropische temperaturen op het programma. Het wordt met zeker 30 graden op de thermometer zweten geblazen. Na zaterdag koelt het weer af. Zondag wordt een overgangsdag naar koeler weer en deze dag verwachten wij temperaturen van een graad of 20 die meer bij de tijd van het jaar passen. Het wordt minder zonnig dan zaterdag en de planten kunnen weer genieten van hier en daar wat regen.

Het weerbeeld voor maandag is nog onzeker. Het blijft net als zondag wisselvallig, of de regen of de zon de overhand heeft blijft nog een verrassing.

Artikel delen: