Tientallen bekeuringen voor motorduivels

Zwolle – Voor en na de Superbike races, die zondag gehouden werden in Assen, werd er in de hele regio gecontroleerd door het team verkeer van de politie IJsselland op zowel zaterdag 26  als zondag 27 april.

Het overgrote deel van de bezoekers aan dit evenement hield zich keurig aan de verkeersregels, maar ook waren er enkele uitzonderingen. Juist deze uitzonderingen hadden de aandacht van de politie (meer dan 30 km te hard, gevaarlijk rijgedrag et cetera). Enkele motorrijders gingen behoorlijk over de schreef, en kregen dan ook een pittige bekeuring gepresenteerd.

Voor de volgende overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven:

46 x overschrijding maximum snelheid meer dan 30 km.

3  x overschrijden doorgetrokken streep.

1  x negeren rood licht.

1  x onnodig gebruik vluchtstrook.

5  x niet handsfree bellen.

1  x gebruiken verdrijvingsvlak.

1  x niet dragen helm.

1  x ten onrechte gebruik maken handelaarskentekenplaten

2  x negeren stopteken.

 

Van 54 bestuurders zijn blaastesten afgenomen. Hier van blies er 1 een A-indicatie op straat en bij de ademanalsye blies hij 245 ug/l en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Van 15 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat de overschreden snelheid 50 km of meer was. Hoogste snelheid 171 km bij 100 km. In totaal is door buitenlandse overtreders 2250 euro betaald.

 

Toen de videoauto een drietal motoren wilde staande houden omdat ze 142 km reden waar 80 km was toegestaan, negeerde één motorrijder het stopteken, keerde en ging er vandoor. De videomotor zette de achtervolging in waarbij een gemeten snelheid van 140 km bij 60 km werd gemeten. De motorrijder werd aangehouden. Hij blies een A-indicatie en kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wat een overtredingen zeg. Duidelijk dat bij dat soort evenementen een groep lui denken dat ze alles mogen.
    Hoognodig tijd voor een puntenrijbewijs voor iedereen. Zijn ze het zo kwijt en wij van dit soort asociaal rijgedrag af.


    ⚠️ Meld

Reageer